Prisen på mat gikk ned

Statistikk sentralbyrås (SSB) totale konsumprisindeks (KPI) gikk ned med 0,4 prosent fra juli til august, mens prisen på mat og alkoholfrie drikkevarer gikk ned med 1,4 prosent.

Forbrukerprisene på samtlige matvarer gikk ned i august (samlet - 1,4 prosent), med unntak av fisk (+ 0,4 prosent), noe som er omvendt av prisutviklingen fra forrige måned, da prisen på fisk gikk ned, mens prisen på andre matvarer gikk opp.

Frukt og grønt
Forbrukerprisen på frukt og grønt gikk ned med 2,7 prosent fra juli til august. Prisen på friske grønnsaker gikk ned med 3,8 prosent. Prisen på frisk frukt gikk også ned (- 0,9 prosent). Prisen på frukt og grønt i august 2012, ligger 0,1 prosent lavere enn tilsvarende priser på samme tidspunkt i fjor.

Kjøttvarer
Forbrukerprisen på kjøttvarer gikk ned med 1,6 prosent fra juli til august og ligger 0,7 prosent høyere enn ved samme tidspunkt i fjor. Prisen på storfekjøtt (kjøttdeig o.l.) gikk ned med 4,3 prosent den siste måneden, mens prisen på storfekjøtt (biffer) gikk opp med 1,9 prosent.

Meierivarer
Forbrukerprisen på meierivarer gikk ned med 2,5 prosent fra juli til august, og ligger nå 0,6 prosent høyere enn ved samme tidspunkt i fjor. Prisen på ost gikk mest ned den siste måneden med 3,4 prosent, mens prisen på smør steg med 0,2 prosent.

Om Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning
Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) er et frittstående og uavhengig statlig forskningsinstitutt med tilknytning til Landbruks- og matdepartementet.