Hage.no

Meny
Hva leter du etter?
  • Utemiljø
  • Hageplanlegging
  • Planter
  • Gjør det selv
  • Produktnyheter
  • A til Å
  • Byggeindustrien
  • Forbruker
  • RSS
  • Tips oss
  • Annonser
  • Kontakt oss
  • Meld deg på nyhetsbrev

Umettelige på bringebær

Publisert: 23.07.2012 08:30. Sist endret: 27.11.2013 19:08.

– Ingen matvarer øker så mye i popularitet som bringebær, og nå er det norske bringebær å få i hele landet, sier Hanne Linnert, informasjonssjef i Bama.

 

  • Åpent brev - Til: Byggeindustrien v/ Ansvarlig redaktør Arve Brekkhus - Ny vannforsyning Oslo (NVO) - Innleie av TBM rådgivere

  • Hagemessen 2021 er avlyst

  • Park og anleggsmessen er avlyst

  • Steen & Lund sikret seg Statsbyggs største utomhuskontrakt noensinne

Spørsmål og svar

Gartner og hagedesigner
Marit Næss Jørgensen
svarer på hagespørsmål

  • Hva slags hekk har jeg i hagen?
  • Hva slags hekk har jeg i hagen?
  • Hva kan jeg plante for å skjerme mot innsyn?
  • Oppspiste blader på nyplantet fjellsyrin
  • Knopper på dvergsyrin
Se alle
Send inn ditt spørsmål her
Over 34 000 mottar nyhetsbrevet fra bygg.no. Vil du også ha nyhetsbrevet? Klikk her!
Har du hagetips? Klikk her!

Bildekaruseller

  • 1000 åpne hager: Hagefolket åpner hagene for alle

  • Botanisk hage åpen for publikum igjen

  • Hagen min er tilbake på NRK

Vis flere bildekaruseller

Siste nyheter

  • Åpent brev - Til: Byggeindustrien v/ Ansvarlig redaktør Arve Brekkhus - Ny vannforsyning Oslo (NVO) - Innleie av TBM rådgivere
  • Hagemessen 2021 er avlyst
  • Park og anleggsmessen er avlyst
  • Steen & Lund sikret seg Statsbyggs største utomhuskontrakt noensinne
  • Statsministeren døpte kompostcontaineren Gullars
  • Lanserer satellittbasert robotgressklipper uten kabel i plenen
  • Planter kastanjetrær for bedre overvannshåndtering
  • Bosch og Gardena inngår batterisamarbeid med flere merkevarer
  • NBBL: - Ikke ta sagen i egne hender
  • Det ligger an til en svært god blåbærsesong
Gå til arkiv

Sist kommenterte

  • Stalltips fra hageekspert: Slik bygger du drivhus selv

    Utrolig godt og morsomt skrevet

    — Cicilie Anette Meland
  • Nye maurarter kan gi astmaplager

    Hvor får man kjøpt hormoner ti åter, for å bekjempe spøkelsesmaur ?

    — Brynhild
  • Terrasse: - Lønnsomt å bruke kvalitetsdekke

    3 boliger nå, og den fantastiske "norsk furu" sprekker opp, fliser, slår seg/er langt fra formstabil, krymper mye og ser ikke visuelt pen ut…

    — Jonas Arvesen
  • Botanisk hage åpen for publikum igjen

    Botanisk hage i Oslo, som det burde stått i overskriften. Men vi fra provinsen er vant til at når det ikke står hvor det er, så er det i Osl…

    — Ståle Øvrebø
facebook twitter linkedin mail print

Av: email authorByggeindustrien

For ti år siden leverte Bama åtte tonn norske bringebær til butikkene. I sommer går det ut 1000 tonn.

Tilgangen på store, gode og holdbare norske bringebær er en helt annen nå enn for få år siden. Og nå er bringebær og andre bær blitt spesielt trendy blant de unge, forteller Linnert.

– Selv barn ned i 12-årsalderen kjøper nå bær som godteri. Også unge voksne er blitt flinke til å bruke bær i kosten, gjerne til frokost eller som erstatning for søtsaker.

Bama kommer til å selge mellom 200-300 tonn mer norske bringebær enn i fjor, og ifølge rapporter fra produsentene blir bærene av god kvalitet, med bedre smak enn i fjor.

Gode og holdbare
Tidligere var bringebær bare tilgjengelige i den norske sesongen, men nå importeres bær hele året. Like fullt er det først når de norske bringebærene kommer at vi virkelig fråtser.

– De norske er spesielt gode på smak, og de er mye større enn importbærene. Takket være at det er blitt langt flere produsenter kan vi levere mer enn noensinne, og vi tror på fortsatt vekst, sier Hanne Linnert.

– Vi selger faktisk mer norske bringebær enn importerte, rundt 65 prosent er norske bær. Årsaken er at Bama har jobbet langsiktig sammen med produsentene for å bedre kvaliteten og øke produksjonen av norske bær.

Den nye sorten, Glen Ample, er mye mer holdbar enn bærene som tidligere ble dyrket her i landet. Rett etter plukking blir bærene kjølt ned til to grader i mobile kjøleanlegg. Dermed er bærene ferske og fine når de ankommer butikken.

Bringebær bør likevel holdes kjølige og spises ferske.

Sunne bær
Bringebær er svært anvendelige. Mens de tidligere i hovedsak ble benyttet til syltetøy, bruker vi dem nå til frokost, i drikke, salater, til salt mat, eller som snacks uten tilbehør.

– Den voldsomme veksten i forbruket av bringebær har ikke gått på bekostning av jordbær. I sesongen vil vi spise ferske, norske bær mange ganger. Det er blitt vanlig å spise både jordbær og bringebær rett fra kurven.

Bama har tredoblet salget av bær de siste ti årene.

– Bær av god kvalitet finnes i butikkene året rundt. Kvalitetssikring i produksjonen gir smakfulle bær, og gjøres både hos utenlandske og norske produsenter. Det er en viktig årsak til bærveksten, sier Hanne Linnert.

Norske bringebær er nå tilgjengelige en måneds tid fremover. Bringebær er kalorifattige og rike på C-vitaminer, kalium og jern

 

 

Nøkkelord:

Bær, Hage
 

Hagemessen 2021 er avlyst

 

Planter kastanjetrær for bedre overvannshåndtering

 

Ny app lar deg sjekke norske dyre- og blomsterarter

 

Mattilsynet:
Drep flekkbånd-sneglen

 

Dårlig sommer gir god sopphøst

 

Stalltips fra hageeksperten:
Slik får du nabolagets

fineste plen


 

Hagen på Sandmo tildeles Hagekulturprisen 2020

 

Kjøler ned ferdigplen og sedum med ny gigantmaskin

 

Ekspertens råd:
Slå til mot brunsneglen før du reiser på ferie

 

Kan bli enklere å bygge terrasse og tilbygg på egen eiendom


Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Byggeindustrien

Bygg.no
  • Besøksadresse

    Stensberggaten 27,
    0170 Oslo

    Postadresse

    Postboks 6831, St. Olavs plass
    0130 Oslo

    Telefon

    +47 23 70 95 00.
  • Sjefredaktør

    Arve Brekkhus
  • Redaksjonssjef nett

    Christian Aarhus
  • Redaksjonssjef

    Frode Aga
  • Seniorkonsulent

    Karin Bredal
  • Annonsesalg nett

    Geir Larsen

Tips til redaksjonenredaksjonen@bygg.no

Byggeindustrien arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk

Om informasjonskapsler (cookies)

Vilkår for bruk av videoinnhold

Fagpressen