Hekk mot hund

Vi ønsker å ramme inn eiendommen rundt huset vårt slik at hunden ikke kan stikke av. I utgangspunktet ønsker vi hekk, og har etter diskusjon med ulike ikke-hageeksperter kommet fram til at en tujahekk i kombinasjon med et lavt grønt nettinggjerde ("inni hekken", så det blir relativt usynlig tilslutt) kan være en god løsning.

Vi tror nemlig at bare hekk ikke vil være sikkert nok, med tanke på at det vil være mulig for hund å snike seg ut mellom hekkeplantene (selv om det ser tett nok ut).

Er dette en god idé? Og skal man i så fall sette opp gjerdet først, før man planter hekken, eller omvendt? Tar også gjerne imot tips på alternative løsninger.

Hilsen Hilde

Hei Hilde

Ditt forslag til Tujahekk + grønt nettinggjerde har jeg selv prøvet ut, og det fungerte veldig bra. Hadde selv en Golden Retriever.

Hvis du skal plante ny hekk ville jeg satt opp gjerdet samtidig med plantingen av trærne og "vevd" dem mellom plantene. Siden passer du på at grenene ikke blir klemt inne av gjerdet.

Hvis du ikke ønsker å sette opp et fysisk gjerde, sammen med beplantning - f eks syriner, vil jeg tro ovenstående alternativ er det beste. Du kan kjøpe hekkplanter med store torner på, men det er ikke noen god løsning, etter min oppfatning. De buskene heter i tilfelle du er nysgjerrig, Amerikahagtorn (Crataegus intricata) og blir nesten ugjennomtrengelig.

Ønsker dere lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen