Slangeagurken blir gul

Jeg planter hvert år slangeagurk i drivhuset, men hvert gang gulner den og dør. Hva gjør jeg galt? Jeg bruker god jord og vanner regelmessig med gjødselvann (Superba), ikke trekk. Jeg fatter det ikke! Kan du hjelpe meg?

Hilsen Tove

Hei Tove

For agurker er det viktig at det er porøs jord de står i. Alminnelig plantejord blir ofte for tett for dem, siden de i utgangspunktet har et dårlig rotsystem.

Som du sikkert er klar over krever agurken mye vann og næring, siden den vokser langt på kort tid. Pga rotsystemet og næringsopptaket via dette, kan det være smart å fjerne en del bladmasse, slik at næringen blir fordelt på mindre flate. Superba burde være et godt næringsmiddel for agurk.

Agurker er veldig varmekjære og tolererer dårlig store temperaturskiftninger. De store skiftingene i temperatur mellom dag og natt kan være en årsak. Ellers regner jeg med at du har sjekket ved bakken for råte og utøy.

Hva som kan være årsaken hos deg, er vanskelig for meg å si, men jeg håper at ovenstående kan gi deg noe å gå videre på i forhold til å definere grunnen til at de dør slik at du kan få gjort noe med det og få bedre avling.

Ønsker deg lykke til med prosjektet og mange flotte avlinger i fremtiden!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen