Plante i bratt og vått terreng

Vi har en bratt og våt myr- og moseeng bak blokken vår. Den har elv på begge sider og mye tilsig fra generelt mørkt bergensvær.

Finnes det noe vi kan plante som kan hjelpe å binde jorden litt, uten at vi må drenere for mye? Det er også ønskelig med frukt- eller bærtrær, men det går et hjortetråkk igjennom området. Hva kan man eventuelt plante som hjorten ikke er så glad i?

Hilsen Eva

Hei Eva

Jeg ville tro at dere kunne hatt bambus i dette området. De vil både drikke masse væske og binde jorden. Bergen har jo et mildt klima. Om hjortene spiser bambus er jeg ikke sikker på. Har forhørt meg litt, men ingen er sikre på om de er hjortesikre.

Bambus liker i alle fall å stå i fuktig jord og drikker enormt mye = har drenerende effekt! I tillegg mener jeg at hjort ikke er glad i rhododendron, som jo også trives godt borte hos dere.

Hva med å forsøke med noen planter først og teste ut? Det ville jo være synd å kjøpe masse, bare for å se at det ble spist opp i løpet av en natt! Etter hva jeg har lest er det ikke så mye annet hjort og rådyr holder seg unna. De er visst altetende dessverre, så frukttrær (bortsett fra plomme) tror jeg at jeg ville ventet med.

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen