Krisehjelp til plen

Vi har i dag en "plen" som overhodet ikke er en plen. Det har i alle år vært ugress og elende, og jeg har slåss mot den i 10 år.

Nå har vi bygget ut leiligheten og må sette opp en utvendig bod. Der boden skal så er det en liten skråning. Hva tror du er den enkleste og beste måten å:
1. Få riktig underlag til boden?
2. Planere ut gressplenen og ha på ferdiggress? Kan vi rulle ut ugressduk og ha på ny jord, for så å rulle ut gress?

Jeg glemte å si at vi ikke har grønne fingre når det kommer til sånt. Småblomster klarer jeg, men ikke dette.

Hilsen Jenny

Hei Jenny

Det er en dyd å innse hva man orker og ikke orker. Og smart å tenke praktisk ut fra det.

Hvis boden skal stå utover i en skråning, bør det vel kanskje støpes ned til frostfritt underlag. Du får kjøpt "støperør" i "papp" hos byggevarekjedene. Hvis det ikke er høyt, kan du bruke Leca til å bygge en liten ringmur.

Hvis du lurer på hva som er best for å unngå vekster under boden, penser jeg innpå din tanke om å få rensket vekk så mye vekster som mulig, deretter legge en tett ugressduk og deretter legge et tykt lag med grus.

Hvis du tenker gress i en skråning, er ikke det beste løsning. Det vil være nødvendig å klippe gresset minst 1-2 ganger ukentlig i løpet av sommeren og det er problematisk hvis skråningen er litt bratt.

I en bratt skråning ville jeg heller valgt å plante noen lave pene busker som klarer seg selv. F. eks kan du plante den lave, hvite Potentillabusken "Abbotswood" eller tilsvarende. Hvis gressplenen er på en flate, kan du gjøre eksakt hva du foreslår. Bare husk at du bør i alle fall ha mellom 20-30 cm med god jord, for at gresset skal etablere seg. Duken du legger bør være vanngjennomtrengelig.

Håper dette ga deg svar på ditt spørsmål, og hvis ikke må du bare kontakte meg på nytt med nye spørsmål. Lykke til med prosjektet.

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen