Roundup tok knekken på plenen

I forfjor fikk jeg et tips om å bruke Roundup for å bli kvitt skvallerkål i hagen. Har en liten kvadratisk hageflekk med litt gress og et midtparti med litt "fjellsten". Roundupen tok dessverre knekken på hele plenen der det var sprayet. I fjor luket jeg opp en del røtter til skvallerkålen. Men fikk ikke sådd.

I år har jeg liten baby og ikke fått gjort noe ennå. Jeg kikket ned i hagen fra terrassen og så at det var masse skvallerkål igjen (naboen har mye), og det var fullt av løvetann. Er ikke ute etter en prydhage, men koselig med litt gressplen. Har lest at gress vil fortrenge skvallerkålen på sikt om en klipper jevnlig. Har du tips til hva jeg bør gjøre?

Hilsen hage-nybegynner

Hei Anette

Skvalderkål vokser med rot-utløpere under bakken og har naboen din mye, vil det nok alltid komme en del derifra.

Hvis du har hjerte og tålmodighet til det, ville jeg lagt den kvadratiske hageflekken din under sort, lysugjennomtrengelig duk denne sommeren, slik at du stopper både lys- og vanntilførsel til ugresset. Det vil utpine og svekke det en del.

Har du i tillegg mulighet til å legge ferdiggress neste vår, innen ugresset begynner å bli sterkt, ville jeg gjort som du selv sier, begynt å klippe regelmessig og ofte, slik at ugresset ikke rekker å vokse seg stort.

Har du mulighet, kan du jo forsøke å spraye en liten stripe med Round-up, akkurat i grensen mot naboen, slik at det i alle fall ikke sprer seg mer enn høyst nødvendig.

Dette var sikkert ikke den løsningen du ønsket, men kanskje den mest hensiktsmessige med tanke på en trivelig gressplen i fremtiden!

Ønsker deg lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen