Plantekasser i borettslag

I vårt borettslag er det jord nok på fellesarealene til at det kan vokse gress der, men det er litt av en jobb å grave hull til å plante busker.

Beboerne i første etasje ønsker å skjerme seg mot innsyn, men kvier seg for å grave og frakte vekk stein. Vet du om det finnes store (betong)kasser uten bunn, slik at vi kan utnytte det jordlaget som er (20-30 cm) og plante busker i kassene?

Hilsen Erik

Jeg vet ikke om det finnes rektangulære kasser, som kanskje ville være penest, men det finnes jo i alle fall betongringer i forskjellige størrelser. De tror jeg nok du kan få billig som B-vare på Finn.no. Husk bare at disse må isoleres hvis dere skal plante i dem.

Ellers er det kanskje likeså pent å snekre noen lange kasser selv. Bruk "Met-poster" som pålefeste i hvert hjørne og snekre med bord og polystyren  som isolasjon på innsiden, innen dere planter. På den måten kommer dere rett i jorden og kan utforme høyde/lengde akkurat slik dere vil ha det.

Trekasser blir vel kanskje også mer harmonisk mot bebyggelsen. Men jeg ser utfordringen i å utpeke hvem som skal utføre arbeidet...

Lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen