På hagefest hos USA-ambassadøren

Hvert år arrangererer den amerikanske ambassadøren i Norge en gedigen hagefest for å feire USAs uavhengiget. Hage.no deltok i festlighetene sammen med 1700 andre gjester i prakthagen. (Bildekarusell)

Den amerikanske ambassadøren holder hus i ærverdige Villa Otium på Frogner i Oslo. Dette er en prakteiendom på over 13 mål, hvor den parkmessige hagen alene utgjør ca 12 mål.

Hagen brukes ofte til representasjon og sammenkomster, og høydepunktet hvert år er 4. juli-feiringen. I år var denne lagt til 20 juni, og hage.no var også invitert.

Gjester fra inn- og utland fikk nyte godt av amerikansk gjestfrihet i det flotte hageanlegget. Det ble servert mat og drikke av velkjent amerikansk merke, og gjestene så ut til å kose seg i det stilfulle, men likevel uformelle selskapet.

Avduket tre
På programmet sto blant annet avduking av et tre til minne om krigshelten Gunnar Sønsteby. Hans enke Anne-Karin foretok avdukingen sammen med ambassadør Barry White. Les mer om dette her: Avduket tre til minne om krigshelten.

Kjell Inge Røkke ble tildelt utmerkelsen "Ambassador's Award" for sitt  engasjement for norsk-amerikanske forbindelser. Hans selskap Aker har blant annet bidratt til 2.500 arbeidsplasser i USA.

100 års-jubileum
I år er det 100 år siden ambassadørresidensen sto ferdig. Dette ble også behørig markert, blant annet ved et innlegg av seniorkurator og arkitekt Eva Madshus fra Nasjonalmuseet, som ga et historisk tilbakeblikk over Villa Otium.