Nå kan du få «proff» tunnel i hagen

Hagetunnel kan være et fleksibelt og rimelig alternativ til drivhus.

Er du en av dem som drømmer om drivhus i hagen? Hvis du synes det blir for omfattende, kan du starte med en hagetunnel.

Myhrene AS har i mange år importert og levert slike tunneler til profesjonelle, slik som gartnere, planteskoler og hagesentre. Nå kan også private skaffe seg en "proff" hagetunnel til å dyrke grønnsaker og andre vekster.

- Man trenger litt plass, siden den fås fra 12 kvadratmeter og oppover, sier Turid Myhrene i Myhrene AS. Hun forteller at tunnelen leveres av det samme firmaet som lager tunneler til profesjonelle.

Byggesettet er som en Ikea-løsning med flatpakkede esker og byggemanual. - To hendige personer kan greit montere hagetunnelen. Tiden det tar kommer jo også an på hvilken lengde man velger, sier Myhrene.

Kan skjøtes på i ettertid
Tunnelen kan også skjøtes på i ettertid med seksjoner på to meter, men da anbefales det å bytte plasten på hele tunnelen, opplyser Myhrene.

Plasten kan enkelt tas av og på. Importøren anbefaler å ta av plasten om vinteren, da store snømengder kan være ødeleggende på plast og stål.

Enkel å flytte
Tunnelen består av 40 mm galvaniserte stålbøyler og en stålramme som festes med 80 cm lange bor i bakken. Den er derfor enkel å flytte ved behov.

Den sterke duken er vevd og har innebygd insektsnetting på begge langsidene. Dermed er det enkelt å lufte og man holder insekter ute.

Dører kan monteres i begge ender. Praktiske pottebord, som kan felles opp langs veggen, og stålwire til klatrende planter og ampler er tilleggsutstyr.

Her er de største fordelene ved hagetunnelen:

- Fleksibel i størrelse: 3 og 4 m bredde, men så lang man ønsker (2 meters avstand mellom bøylene)
- Sterk stålkonstruksjon som er enkel å bygge og enkel å flytte
- Sterk, vevd plast med innebygd ventilasjon og insektnetting. Plasten er diffus, slik at det ikke blir så varmt inni tunnelen. Plasten har 5 års UV-garanti.

Les mer om hagetunnelen her.