Sykt morelltre

Jeg har to nye morelltrær som ble syke i fjor. Det kom en del svarte lus, en del blad ble krøllete og flere grentupper ble svarte og visne.

Jeg så ingen ansamlinger av sopp som hos grå monilia som jeg har sett på bilder på internett når det er snakk om den sykdommen. Jeg klipte ikke på noe tidspunkt i løpet av sommeren, fordi jeg har hørt at morelltrær er blødere. Dette var kanskje feil? Jeg fikk nesten ingen bær.

Hva kan være problemet?

Jeg klipte trærne hardt tilbake sent i høst og prøvde å rense saksa for hvert klipp (mulig jeg var slurvete). Hva kan jeg gjøre for å forhindre at trærne blir syke i år.

Hilsen Anne Britt

Hei Anne Britt

Det er vanskelig for meg å si eksakt hva som skjedde med morelltrærne dine og hva som angrep dem. Men en ting er sikkert - du må bestille sprøyting så snart som mulig.

Ring en gartner eller en anleggsgartner og spør om han/hun har sprøytesertifikat. Forklar hva som skjedde ifjor og så vil han vite eksakt hva det skal sprøytes med. Jeg håper dette vil hjelpe trærne dine til å igjen kunne føle seg bedre og gi deg ny avling.

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen