Takterrassen på Sunnaas tar form

Arbeidene med oppgradering av takterrassen på Sunnaas sykehus er i full gang. Prosjektet er et spleiselag mellom Mester Grønn og en rekke andre firmaer, og etter planen skal takhagen stå ferdig før sommeren. (Bildekarusell)

Takterrasse-prosjektet på Sunnaas sykehus er endelig kommet igang, etter endel forsinkelser i forkant av oppstarten.

Da hage.no besøkte prosjektet like før helgen, var fire mann fra tømrerfirma Finstad og Jørgensen AS i sving med å isolere og legge betongheller.

Ujevnt tak
- Taket er ujevnt og vi har måttet rette opp en god del, sier prosjektleder Kristian Finstad i Finstad og Jørgensen.

Betonghellene er 50x50x5 cm. Det blir tilsammen mange tonn på det 400 kvm store taket.

Med panoramautsikt over Oslofjorden, vil pasienter, ansatte og pårørende få en fantastisk uteplass når terrassen står ferdig.

Dugnad
Hagedesigner Darren Saines har tegnet takhagen, som vil få universell utforming slik at pasienter blant annet med rullestol kan bruke den.

– Dette er en storstilt dugnad som ikke skal koste sykehuset en krone, sier markedsdirektør Eirik Grønlie i hovedsponsor Mester Grønn, som står bak initiativet for å få oppgradert terrassen på Sunnaas. 

Blomsterkjeden leverer alt av trær, blomster, planter og potter til prosjektet.

I tillegg har Mester Grønn fått med seg en rekke bidragsytere fra ulike bransjer: Aaltvedt Betong (betongheller), Bygg og Hageanlegg (konstruksjon/bygg), Grønn Industri (vanningssystemer), Mesterhus (konstruksjon/bygg, bygg- og heftemateriell), Moelven (impregnert trevirke), Trex Norge/SL-Gruppen (kompositt trevirke), Totaltek Prosjekt (El-installasjon), Vestre (parkmøbler og sittegrupper) og Weber Saint-Gobain (Leca, betong, murpuss).

Vil øke trivselen
Årlig er rundt 5000 pasienter innom Sunnaas sykehus, som er et spesialsykehus for medisinsk rehabilitering (trafikkskader, brannskader etc).

Til enhver tid er det et stort antall pårørende ved Sunnaas, da flere av pasientene er inne for lengre tid.

- For alle disse er et godt og trivelig utemiljø viktig for den totale trivselen. En ny terrasse er derfor et svært viktig bidrag i den sammenheng, ikke minst for våre 750 ansatte, sier Nina Olkvam.

Les også: Bygger gratis takhage for Sunnaas.