Folksomt vårtreff i Botanisk hage

Hundrevis av hage- og planteentusiaster sto i kø da portene åpnet for årets store vårtreff i Botanisk Hage i Oslo.

Vårtreffet i regi av Botanisk hages Venner samler hvert år et stort publikum, og i år var intet unntak. På tross av regnvær og tunge skyer hadde det samlet seg en stor gruppe mennesker foran portene til Botanisk hage på Tøyen da vårtreffet åpnet søndag 3 juni klokken 10.

Botaniske godbiter
Vårtreffet er en gullgruve for planteglade. Her selges nemlig et utall planteslag som er dyrket frem av Plantegruppa på dugnad gjennom vinteren og våren. Her kan man finne godbiter som ikke er å få kjøpt i hagesentrene, i tillegg til tradisjonelle vekster. I tillegg er det svært hyggelige priser.

I år kunne publikum velge mellom følgende planter og vekster:
- Ettårige sommerblomster, blant dem fine klatreplanter
- Stauder
- Et stort utvalg urter, deriblant ampler med utradisjonelle sammenplantninger, og salatpotter som kan høstes flere ganger.
- Spesialplanter og overskuddsplanter fra Oldersmors hage, det vil si genmateriale fra før ca 1950. Her kunne man finne blant annet Gingko biloba (tempeltre), kanna, mimosa og en rekke andre spesialiteter. Vannliljer var også blant godbitene på denne standen.

Annet utvalg enn på hagesentrene
̶  Her finner jeg flotte og spennende planter, og et helt annet utvalg enn det som er på hagesentrene, sier Rita Ro fra Lierskogen til hage.no.

Vi møtte henne med favnen full av frodige grønnplanter, deriblant en praktvindel som hun planlegger å plante på terrassen.

Rita Ro pleier å besøke vårtreffet hvert år, både på grunn av den hyggelige stemningen, og ikke minst på grunn av det store utvalget med spennende planter.

Handelen gikk livlig for seg da hage.no var innom i formiddagstimene på søndag. Alle standene med ulike planter hadde godt besøk, og kundene fikk god hjelp av de kunnskapsrike selgerne fra Plantegruppa.

Ønsker seg flere medlemmer
Styreleder Anne Smedsrud i Botanisk hages Venner var strålende fornøyd med besøket da hage.no slo av en prat med henne på info-standen til foreningen mellom regnbygene.

̶ Vi jobber for å støtte prosjekter og tiltak som ikke går under varig drift av Botanisk hage. Vårtreffet er blant de aktivitetene som gir oss gode inntekter, sier Smedsrud.

Hun understreker den viktige dugnadsinnsatsen som blir gjort av medlemmene.

̶ Plantegruppa produserer alle plantene som selges på vårtreffet, og i tillegg holder vi guidede omvisninger i hagen som er gratis for publikum. Dette krever en god del kapasitet, og vi ønsker oss flere medlemmer for å støtte opp om arbeidet vårt, sier Smedsrud, som kan love et hyggelig og lærerikt miljø i foreningen.

Les mer om Botanisk hages Venner her.

Gartnerens hjørne
Botanisk hages egne gartnere sto også på stand og delte gode råd og tips med publikum. Her kunne man også få informasjon om hagerømlinger, såkalte svartlistede arter.

Grønne interesseforeninger
En rekke lag og foreninger var også representert på Vårtreffet, blant dem Norsk Roseforening, Treets Venner, Oslo Fuchsialag m fl.