Besøk Kongens Have i Kongens by

København har en rekke flotte parker og hager som er tilgjengelige for allmenheten. Legg turen innom en eller flere av disse grønne lungene neste gang du besøker Kongens by! (Bildekarusell)

Hage.no besøkte København i pinsen og la turen innom et av de mange flotte hageanleggene som byen har å by på.

Rosenborg Have, også kalt Kongens Have, ligger en kort spasertur fra det velkjente Strøget. Parken ligger heller ikke langt unna Nyhavn.

Rosenborg slott, som troner i bakkant av parken, ble opprinnelig oppført av Christian IV som et landlig lysthus i perioden 1606-1615. Frem til 1624 ble det bygd ut til et renessanseslott slik man kjenner det i dag.

I dag er slottet et kulturhistorisk museum , hvor de danske kronregaliene og kronjuvelene er utstilt. Samlingen består blant annet av interiører, portretter og kunsthåndverk fra Christian IVs  til Frederik VIIs tid.

Selve hageanlegget er svært forseggjort og består blant annet av en rosehage og et 250 meter langt staudebed. Det skal etter sigende være Nord-Europas lengste, og det finnes ca 200 ulike planter i bedet.

Over hele hagen er det flotte, grønne plener og trær, og da hage.no besøkte slottshagen sto rhododendronen i full blomst.

Parken er perfekt til utflukter og picnic. Ta med en kurv jordbær, en deilig lunsj og kanskje en flaske vin og nyt storbylivet i denne vakre, grønne lungen midt i København!

Les mer: Velkommen i Kongens Have