Spennende vårtreff i Botanisk hage

Søndag 3. juni går det årlige vårtreffet i Botanisk hage i Oslo av stabelen, med plantesalg og utstillinger.

Det er Botanisk hages Venner som hvert år står bak det populære vårtreffet.

- I år har vi en masse flotte planter til salgs, alle dyrket frem økologisk.  Vi har blant annet ampeltomater, som passer fint på verandaen. Man kan gå og plukke røde, deilige, tomater etter hvert som de modnes, sier styreleder Anne R. Smedsrud i Botanisk hages Venner.

Publikum kan få kjøpt sammenplantninger av forskjellige salattyper, som kan høstes flere ganger i løpet av  sommeren. I tillegg tilbys sammenplantninger med urter og mange fine klatreplanter.

– I Botanisk hage er det nå store, praktfulle engletrompeter og Cannaer i forskjellige farger. Ginkoer (tempeltrær)  som har stått og utviklet seg i hagen og som dermed har vist at de er frostherdige nok for Oslo-klimaet har vi også mange av, sier Smedsrud.

Det bugner av stauder, urter, sommerblomster og spesialblomster.

– Når det gjelder sommerblomster, satser vi på typer som er litt utenom det vanlige og som det dermed ikke er så lett å skaffe andre steder, sier hun.

Det blir dessuten aktiviteter for barn, både natursti og omvisning i veksthuset.  Barna får premie når de er ferdige.

Få gartnertips
Gartnerhjørnet vil være ved informasjonsstanden.  Her stiller tre gartnere fra hagen opp, og besøkende kan rådføre seg med dem om større eller mindre problemer de måtte ha.  De vil også få informasjon om svartlistede hageplanter. 

Nytt av året er det at arrangøren lodder ut noen sammenplantninger.

– De som besøker vårtreffet skaffer seg planter til sine uterom, samtidig som de støtter en god sak – vår fantastiske botaniske hage på Tøyen, avslutter Smedsrud.

Les mer om vårtreffet og programmet her.