Gikk i blomstertog på nasjonaldagen

På Stabekk i Bærum holdes tradisjonen med blomstertog på nasjonaldagen i hevd. I år var det 56. gang det fargerike 17. mai-toget gikk av stabelen. (Bildekarusell)

Blomstertoget er et «annerledes» 17. mai tog der nesten alle som har lyst får lov til å delta.

Når flaggheising, barnetog og andre tradisjonelle aktiviteter er gjennomført inviterer Stabekk skoles musikkorps «Smågardistene» til det tradisjonsrike Blomstertoget. Allerede i 1956 startet korpset med blomstertog, og årets utgave var det det 56. i rekken.

Deltagerne er foreninger, idrettslag, næringsliv og privatpersoner. Noen representerer aktiviteter og tiltak, andre saken de brenner for.

Hovedtema for toget er blomster, og et av høydepunktene er årets Blomsterprinsesse. Arrangementskomiteen sørger blomster til alle som kler seg ut, og disse blir delt ut til publikum langs ruten.

I tillegg til blomster er det også et tema for toget som varierer fra år til år, og i år var det «Hollywood – glitter og glamour».

Det har gjennom årene blitt en tradisjon med Blomstertoget, både deltagere og tilskuere kommer langveis fra. Det handles inn blomster for rundt 25 000 kroner, og arrangøren får støtte fra handelsstanden og andre sponsorer. Toget arrangeres på dugnadsbasis.