Søyletrær til skjerming

Vi er på utkikk etter et høyt voksende tre som kan plantes i bare tre meter avstand fra huset vårt. Treet bør ha en høyde på 6-8 meter for å skjerme mot noen terrasser som ligger ovenfor huset vårt.

Kan du anbefale søylekirsebær? Eller har du noen flere råd/anbefalinger?
Takk for hjelpen!

Hilsen Beate

Hei Beate

Søylekirsebær blir jo ikke særlig bredt, så hvis det skal skjerme for innsyn, ville jeg kanskje heller valgt noe som gir dere mer skjerming. Jeg vet ikke hvor i Norge dere bor, men her er noen forslag til trær, utover den du selv har satt opp.

Hva med et Seljetre (Salix caprea)? Det får flotte gåsunger om våren og gir godt skjul. Selje blir nærmere 8-10 m høyt ila et langt liv og er nøysomt. Liker sandholdig jord og misliker høyt grunnvann. Den er herdig over hele Norge.

Hvis du vil ha noe mer "blomstrende" vil jeg istedet for "søylekirsebær" foreslå Prydeple (Malus baccata). Blir nærmere 8 m høyt og har en fin rundt kulevekst med epleblomster i mai/juni. Nøysomt. Herdighetssone 6.

Alternativt kan du prøve Prydkirsebær (Prunus "Colorata"), blir opptil 10 m høyt, rund fin krone og blomstrer mai/juni. Trives best på næringsrik, jevnt fuktig jord og greier seg i skygge. Herdighetssone 6.

Søylekirsebæret du nevner, vil jeg tro kan være Japankirsebær (Prunus serrulata "Amanogawa") og det er kun herdig til sone 3 i Norge.

Lykke til med beslutningen. Trær kjøper man jo for resten av livet, så bruk litt tid og gjør nøye undersøkelser!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen