Drikk deg sunn og frisk

Etter helsedirektoratets anbefalinger bør man få i seg minst fem enheter med bær, frukt og grønnsaker hver dag.

I dag finnes det en rekke kjøkkenutstyr som kan lage ferskpresset juice, saft, smoothie og de sunneste drikker.

Det går an å få i seg ”fem om dagen” på en rask og enkel måte, og inkludere fem enheter på 100 gram frukt, bær og grønnsaker i det daglige kostholdet.

Mange synes kanskje det er vanskelig å få i seg nok frukt og grønnsaker i løpet av en dag, men hvis du fordeler dette utover dagen vil du se at det er mye enklere. Én porsjon tilsvarer ca 100 gram og kan bestå av en liten bolle med bær, frukt eller rå grønnsaker.

Ett glass juice regnes som én porsjon, et eple eller en pære regnes som én porsjon, og har du ulike typer av grønnsaker til middag har du raskt og enkelt fått i deg helsedirektoratets daglige anbefaling.

- Vi vet at Nasjonalt råd for ernæring har funnet en sammenheng mellom inntak av frukt, bær og grønnsaker og redusert risiko for hjerte- og karsykdommer. Samtidig vet vi også at nordmenn spiser for lite av frukt og grønnsaker, men har du det rette kjøkkenutstyret lett tilgjengelig på kjøkkenet er det mye raskere og enklere å tilberede noe sunt og godt, sier Martin Vinje i Kenwood.

Smoothie - raskt, sunt og godt
Hvis du skjærer opp frukt og grønnsaker viser undersøkelser at du spiser mer, men hvis du lager en smoothie, får du i deg enda mer!

Smoothie er derfor en rask og enkel måte i å kombinere flere av dagens behov for frukt, bær og grønnsaker. Erstatt den tørre brødskiva om morningen med en smoothie, lag en smoothie til utålmodige og sultne barn mens du tilbereder middagen, eller lag et glass smoothie til kveldsmaten og vips, så har du dekket helsedirektoratets anbefalinger.

Bruk frosne, friske, rå eller hermetiske frukt og grønnsaker, alt kan mikses, blandes og tilberedes raskt og enkelt i en Smoothie Maker fra Kenwood. Lekre oppskrifter finner du på nettet.

Kenwood er den første og eneste aktøren på markedet innen smoothie makers med patentert rørepinne og tappekran.

Den er robost og stødig og kan til og med knuse isbiter og frosne frukt og bær. På grunn av sin størrelse, design og praktiske tappekran, kan den trygt stå fremme på kjøkkenbenken hele dagen slik at du alltid har den lett tilgjengelig når du ønsker å lage en smoothie.