Hyttehekk på Tjøme

Jeg skal anlegge hekk på hytta vår på Tjøme. Det blir mange meter, så jeg trenger tips om en rimelig løsning.

Den skal skjule for vei og parkeringsplass, kan gjerne vokse seg ganske høy 2-4 m da den ikke skjuler for sola slik den kommer til å stå. Ønsker noe lettstelt da det er på hytta og vi ikke er der ofte. Gjerne noe som får blomster og evt dufter.

Kan syriner benyttes? Poppel er ikke aktuelt da det er mulig det skal graves i nærheten for innlegging av vann fra kommunen, dette er ikke avklart enda. Men jeg mener at poppel har så voldsomt rotsystem, at det derfor er for risikabelt. Ønsker ikke thuja eller annet som ikke passer inn i naturen.

Dette er trukket noen hundre meter fra sjøen men noe salt vil det jo være i lufta fra havet. Tjøme er jo uansett en øy. Kjempefint om du har tips til noe som kunne passet.

Det er heller ikke nødvendig med vintergrønt da dette er en sommerhytte. Men lettstelt som ikke krever for mye stell og beskjæring er fint. På forhånd takk for hjelpen.

Hilsen Cathrine

Hei Cathrine

Du foreslår selv syriner og det høres flott ut. Husk bare på at syriner vokser meget sent, slik at du må kjøpe de ganske store hvis du vil ha de opp i 2-4 meters høyde innen rimelig tid. Men absolutt et godt valg.

Ellers har du Svartsurbær (Aronia melanocarpa) blir ca. 2 m, blomstrer hvit om våren, svak duft, flotte høstfarger/spiselige bær

Duftskjærsmin (Philadelphus coronarius) blir 2-4 m, blomstrer hvit om sommeren, sterk duft, ingen spesielle høstfarger.

Eller hva med roser? Rynkerose (Rosa Rugosa) blir ca. 2-3 m, finnes i alt fra svak rosa, cyklamen og hvit, blomstrer sommeren igjennom, middels duft, eller  "Poppius" (pimpinellrose) rosa og blir opptil 3 m høy. Middels duft

Håper noe av dette kan være aktuelt å se nærmere på. Lykke til med prosjektet!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen