Bygger Cottage Garden på hagemessen

Fredholms Hageopplevelser fra Toten skal for tredje år på rad bygge en romantisk og landlig Cottage Garden på hagemessen. (Bildekarusell)

−Jeg legger vekt på inspirasjon, frodighet og intime løsninger. I år vil jeg gjøre publikum oppmerksomme på at de kan ha gjesterommet i hagen, sier Helen Fredholm.

Hun driver Fredholms Hageopplevelser på Skreia, hvor hun i sommersesongen tar imot besøkende i sin frodige hage.

På messen ønsker Fredhom å vise løsninger på gode beplantinger, noe som kan være en utfordring så tidlig på sesongen. Materialer og løsninger er testet ut i egen hage.

− Idealistisk sett er målet å spre hageglede, samt å gjøre folk interessert i å finne potensialet i egen hage, sier hun, og håper at publikum blir nysgjerrige på hennes hagestil og løsninger.

Helen Fredholm har fått med seg Skjelstad håndlaft og kunst til å bygge et lite tømret gjestehus i hagen. Dette er tilpasset slik at det går under grensen for byggemelding.

− Dette gjestehuset passer perfekt inn i en Cottage Garden sammen med frodig beplanting, en intim sitteplass og en liten kjøkkenhage, avslutter hageentusiasten fra Toten.