Håpløs skråning

Jeg har en helt håpløs skrå tomt nedenfor huset. Den er stor, dekker hele langsiden av huset + noen meter på hver siden, og bratt, flere meter i "bredde".

Da vi kjøpte huset for noen år siden var den overgrodd med store furubusker over hele skråningen. Vi har røsket vekk alle, men leter etter noe lavtdekkende å plante istedenfor. Gjerne noe lavtvoksende grønt heldekkende, men jeg tenkte også på å plante noe med farger innimellom. Det må være noe som sprer seg og omtrent vokser og klarer seg selv, da skråningen er helt håpløs å jobbe i.

Hilsen Sofie

Hei Sofie

Nå vet jeg ikkenoe om lysforholdene, hvor i landet du bor, og derfor heller ikke herdighetssonen, men for å gi deg et forslag til en god kombinasjon:

For sol/halvskygge: Plant Krypbarlind som er vintergrønn og sett ned evt. lave roser (f.eks. Bassino) innimellom. Hvis du synes roser er litt for krevende, kan du sette ned små busker med Potentilla. Den er nøysom og blomstrer mesteparten av sommeren. Finnes i forskjellige farger og høyder. Selv tror jeg "Abbotswood" som er hvit ville være lekker.

Husk å legge ut duk, slik at ugresset ikke får festet seg så godt. Også smart å legge ut svetteslage med tidsur på, lik at skråningen blir vannet om natten. Da får du 70% mer utnytting av vannet.

Håper dette er noe du synes kan fungere godt hos dere!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen