Hage.no

Meny
Hva leter du etter?
  • Utemiljø
  • Hageplanlegging
  • Planter
  • Gjør det selv
  • Produktnyheter
  • A til Å
  • Byggeindustrien
  • Forbruker
  • RSS
  • Tips oss
  • Annonser
  • Kontakt oss
  • Meld deg på nyhetsbrev

Påskekos gir matrekorder

Publisert: 02.04.2012 09:50. Sist endret: 27.11.2013 19:07.

Forbruket av en rekke middags- og frokostfavoritter går til himmels i påsken, viser bransjetall.

  • Åpent brev - Til: Byggeindustrien v/ Ansvarlig redaktør Arve Brekkhus - Ny vannforsyning Oslo (NVO) - Innleie av TBM rådgivere

  • Hagemessen 2021 er avlyst

  • Park og anleggsmessen er avlyst

  • Steen & Lund sikret seg Statsbyggs største utomhuskontrakt noensinne

Spørsmål og svar

Gartner og hagedesigner
Marit Næss Jørgensen
svarer på hagespørsmål

  • Hva slags hekk har jeg i hagen?
  • Hva slags hekk har jeg i hagen?
  • Hva kan jeg plante for å skjerme mot innsyn?
  • Oppspiste blader på nyplantet fjellsyrin
  • Knopper på dvergsyrin
Se alle
Send inn ditt spørsmål her
Over 34 000 mottar nyhetsbrevet fra bygg.no. Vil du også ha nyhetsbrevet? Klikk her!
Har du hagetips? Klikk her!

Bildekaruseller

  • 1000 åpne hager: Hagefolket åpner hagene for alle

  • Botanisk hage åpen for publikum igjen

  • Hagen min er tilbake på NRK

Vis flere bildekaruseller

Siste nyheter

  • Åpent brev - Til: Byggeindustrien v/ Ansvarlig redaktør Arve Brekkhus - Ny vannforsyning Oslo (NVO) - Innleie av TBM rådgivere
  • Hagemessen 2021 er avlyst
  • Park og anleggsmessen er avlyst
  • Steen & Lund sikret seg Statsbyggs største utomhuskontrakt noensinne
  • Statsministeren døpte kompostcontaineren Gullars
  • Lanserer satellittbasert robotgressklipper uten kabel i plenen
  • Planter kastanjetrær for bedre overvannshåndtering
  • Bosch og Gardena inngår batterisamarbeid med flere merkevarer
  • NBBL: - Ikke ta sagen i egne hender
  • Det ligger an til en svært god blåbærsesong
Gå til arkiv

Sist kommenterte

  • Stalltips fra hageekspert: Slik bygger du drivhus selv

    Utrolig godt og morsomt skrevet

    — Cicilie Anette Meland
  • Nye maurarter kan gi astmaplager

    Hvor får man kjøpt hormoner ti åter, for å bekjempe spøkelsesmaur ?

    — Brynhild
  • Terrasse: - Lønnsomt å bruke kvalitetsdekke

    3 boliger nå, og den fantastiske "norsk furu" sprekker opp, fliser, slår seg/er langt fra formstabil, krymper mye og ser ikke visuelt pen ut…

    — Jonas Arvesen
  • Botanisk hage åpen for publikum igjen

    Botanisk hage i Oslo, som det burde stått i overskriften. Men vi fra provinsen er vant til at når det ikke står hvor det er, så er det i Osl…

    — Ståle Øvrebø
facebook twitter linkedin mail print

Av: email authorByggeindustrien

– Kort sagt kjøper vi mer av alt som er godt, både til festmåltider med familie og venner, til de enklere middagene og de solide frokostene, sier informasjonssjef Eli Strand i Nortura, morselskapet til Gilde og Prior.

På festbordet er lammestek en suveren vinner, men også annen type stek får et sesongoppsving.

– Ellers i året ligger forbruket av fersk stek på drøyt 100 tonn i uka i gjennomsnitt. Rundt påske kjøper vi mer enn dobbelt så mye. Når fryste varer regnes med er påskesalget av stek tre ganger så høyt som vanlig, sier Gunnar Thoen, markedsanalytiker i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Skinkestek, oksestek og reinsdyrstek brukes mye i tillegg til lam.

– Men lammestek står for rundt 80 prosent av forbruket. For å dekke etterspørselen fryses det inn en god del om høsten. Når vi kjøper lam til påske er mesteparten i form av fryst vare, sier Thoen.

Lettvint

De senere årene har de ferdigstekte stekene med sjy blitt populære i butikkhylla. Da slipper kokken unna med bare å varme maten i ovnen.

Også for annen tradisjonsmat er det blitt vanligere å kjøpe varianter der mye av jobben er gjort hos produsenten. Ferdigstekte kjøttkaker, karbonader og kjøttboller kommer høyt opp på listen over populære påskemiddager. På hytta er det også endel som tyr til middagshermetikk.

– Folk kjøper mer hermetikk i forkant av ferier enn ellers. Det gjelder også for påsken, sier markedssjef Nina Bye Larsen i Nortura.

Bestselgeren er Joika, men det går mer enn vanlig også av lapskaus og TexMex gryterett.

Egg og bacon

Til påskefrokostene er det flere enn ellers som spiser bacon.

– I april går det med rundt 215 tonn Gilde bacon. Det er nesten 10 prosent mer enn i en gjennomsnittsmåned og skyldes først og fremst påsken, sier Bye Larsen.

Forbruket av egg øker enda mer.

– Påske og egg hører sammen, og det merkes på etterspørselen. Også i år må vi gjøre spesielle tiltak for å være sikre på å skaffe nok, sier fabrikksjef Astrid Pladsen i Nortura Bø.

Mange unner seg egg av ekstra god kvalitet for å sette en spiss på påskefroksoten. Solegg, kjent for sin ekstra gule plomme, er bestselgeren blant disse produktene.

– For å kunne tilby nok er produksjonen fram mot påske økt med 25 prosent, sier Pladsen.

 

 

Nøkkelord:

Innemiljø, Forbruker, Hage, Hytte
 

Hagemessen 2021 er avlyst

 

Planter kastanjetrær for bedre overvannshåndtering

 

Ny app lar deg sjekke norske dyre- og blomsterarter

 

Mattilsynet:
Drep flekkbånd-sneglen

 

Dårlig sommer gir god sopphøst

 

Stalltips fra hageeksperten:
Slik får du nabolagets

fineste plen


 

Hagen på Sandmo tildeles Hagekulturprisen 2020

 

Kjøler ned ferdigplen og sedum med ny gigantmaskin

 

Ekspertens råd:
Slå til mot brunsneglen før du reiser på ferie

 

Kan bli enklere å bygge terrasse og tilbygg på egen eiendom


Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Byggeindustrien

Bygg.no
  • Besøksadresse

    Stensberggaten 27,
    0170 Oslo

    Postadresse

    Postboks 6831, St. Olavs plass
    0130 Oslo

    Telefon

    +47 23 70 95 00.
  • Sjefredaktør

    Arve Brekkhus
  • Redaksjonssjef nett

    Christian Aarhus
  • Redaksjonssjef

    Frode Aga
  • Seniorkonsulent

    Karin Bredal
  • Annonsesalg nett

    Geir Larsen

Tips til redaksjonenredaksjonen@bygg.no

Byggeindustrien arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk

Om informasjonskapsler (cookies)

Vilkår for bruk av videoinnhold

Fagpressen