Plantetrender for vår og sommeren

- Nå går vi inn i en sesong som gir næring til det økende behovet for fornyelse, innovasjon, teknologi og farger, sier daglig leder Tonje Bergh i Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

- I vår- og sommersesongen 2012 tenker vi sikkerhet og fornuft, men det er også en sesong med rom for fornyelse og nytenking. Det er rom for å tenke ut av boksen, innovasjon og sterke farger, sier Tonje Bergh i OBP.

Det er to temaer som presenteres denne sesongen – Twilight Bloom og Vintage Bloom.

Twilight Bloom
I dette temaet skuer man tilbake til 70-årene hvor de mørke fargene uttrykker et strammere og mer stilfullt uttrykk.

Trenden er en atypisk sommertrend, fordi fargetonene er mørkere og dypere enn det vi vanligvis møter for denne sesongen. Twilight Bloom en rettet mot den moderne, travle forbruker som har et hjem med minimalistisk innredning. Fargene i boligen har blitt varmere, og de hvite fargene er skiftet ut med sand og beige. I Twilight Bloom er det rom for de grønne plantene, sukkulenter og planter med mørkere bladfarger.

Farger: Fargeskalaen reflekterer naturens rå tresorter. Fargene er dype og mettede som mosegrønt, mørkeblå og bordeaux som tilsettes klassiske nøytrale farge som støvet gul.

Styling: Elementer fra naturen som bark, grener, røtter og rotfrukter kan gjerne være synlige i stylingen. Trepotter i ulike former og mørke treslag mikses. Pottene pyntes med lærsnor og fargene styles mørkt i mørkt. Pottene kan være i beige sement og betong, leirpotter i grått og mineralinspirert glass

Planter:
Kongebegonia (Begonia rex)
Stue starr (Carex)
Trekanteuphorbia (Euphorbia trigona)
Gaukesyre (Oxalis)
Kløver (Trifolium)
Rotterumpe (Peperomia)
Cubafiken (Ficus microcarpa)
Callisia (Callisia)

Vintage Bloom
Kjærlighet til tradisjoner, gamle arvestykker og vintage forenes i nåtidens tolkninger av blomster og edelstener i temaet Vintage Bloom. Vi får en fornyet romantisk sti som låner litt av fortidens tradisjoner og uttrykk. Det er en rå romantisk stil som kombinerer grønne og rosa nyanser og som fremhever både blomster, blader og stilker. Vintage Bloom er rettet mot den romantiske forbruker som setter pris på blomster, nips og interiør.

Farger: Sterke og duse rosafarger kombinert med lette grønne nyanser. Edelstenenes farger bringer inspirasjon til resten av temaets fargeskala som dyp jade, rubinrød, ametyst og neongrønn.,

Styling: En kombinasjon mellom det søte/feminine og brukt/gammelt. Grønne planter i frisk grønn bladfarge kombinert med blomstrende planter i trendens farger. Stengler og blader skal være synlig og det er lov å kombinere store og små blomster. Pottene kan være patinerte, gamle, i farget glass, med edelstendekorasjon eller med hank og fot.

Planter:
Begonia (Begonia hiemalis)
Klokkeblomst (Campanula)
Hortensia (Hydrangea)
Potterose (Rosa)
Pasjonsblomst (Passiflora)
Saintpaulia
Jasmin (Jasminum)
Dvergjamne (Selaginella)
Gullranke (Epipremnum pinnatum)
Duftranke (Stephanotis)

Kilde: PEJ-gruppen/Floradania