Vårklar hage med smarte redskaper

Å gjøre hagen vårklar er en god investering før sesongen setter i gang. Med riktige redskaper og verktøy er det både morsommere og enklere å få et godt resultat.

Redskapsprodusenten Gardena har et stort spekter av hageutstyr som kan gjøre jobben enklere.

Snipp-Snapp er en hagesaks som får til det meste, og verken blomster, tau eller plastikk hindrer denne i å gjøre jobben sin. Den spesialtilpassede saksen har et ergonomisk design som passer til både høyre- og venstrehendte. Den går i oppvaskmaskin og har 25 års garanti. Selvfølgelig vil saksen også fungere like bra innendørs som utendørs.

Klipp overgrodde kanter
Gresset vokser raskt på sommeren, og jo tidligere man begynner å vedlikeholde jo lettere blir det fremover.

Gardenas turbotrimmer AccoCut 400 kan tilpasses og er perfekt for trange og vanskelige områder. Det ergonomiske teleskophåndtaket gjør at klipperen passer både store og små. Den kan til og med tilpasses slik at det er lettere å komme til på utilgjengelige overflater.

Husk å rense takrennene
For at takrennene til huset skal kunne føre vannet bort trenger de å bli renset minst en gang i året. Dersom det er trær i nærheten må dette gjøres oftere. Gardena takrennerensere har en stillbar arbeidsvinkel og brukes sammen med kombisystemets teleskopskaft, noe som gir en komfortabel rensing på opptil fem meters avstand.

Samle sammen søppel og spar ryggen
Gardena hagevogn er perfekt for oppsamling av hagesøppel, samtidig kan den enkelt brukes til å transportere esker osv. Posen festes med klips og dersom man trenger å sortere søppel går det fint å plassere to poser ved siden av hverandre. Det er plass til å oppbevare to kombisystemskaft i tillegg til to mindre redskaper. Vognen tåler opp mot 70 kilo og har brede hjul som ikke ødelegger gresset.

Opprydning av hageredskapene
Hageredskaper har en lei tendens til å havne akkurat der man brukte dem sist. Gardena redskapsstativ i glassfiberforsterket plastikk og galvanisert stål virker plassbesparende og passer til de aller fleste redskap.

Blås bort løvet
Etter vintermånedene har løv ofte krøpet inn på de merkeligste steder i hagen, men med en kraftig løvblåser er det enkelt å få det bort. Gardena ErgoJet 3000 har optimalisert vektfordelingen og bytter raskt mellom sug- og blåsfunksjoner. Løvblåseren har integrert nedbrytningsfunksjon som gir en kortere komposttid.