Farvel til plenklipping?

En vakker plen krever omsorg, men fremfor alt må den klippes jevnlig. For de som synes plenklipping er kjedelig og tidkrevende, kan en robotklipper være redningen.

Gardena lanserer nå den nye robotgressklipperen R40Li.

− Det er først nå vi tror robotgressklippere vil bli allemannseie, og spesielt denne modellen tror vi vil passe for ekstremt mange norske hager, sier Oddmund Ihle i Gardena Norge.

Perfekt omsorg til plenen
Ifølge pressemeldingen gir Gardena R40 Li enhver gressplen perfekt omsorg. Den kontinuerlige klippingen garanterer for en sunn gressplen og vil også redusere mose og ugress. Robotgressklipperen er utstyrt med spesielt skarpe knivblader som bidrar til at robotgressklipperen alltid klipper flott.

Gardena R40Li følger ikke rette linjer, slik man gjør når man klipper selv. Tvert imot – når den klipper plenen vil den følge tilfeldige mønstre, noe som sikrer en jevnt klippet plen uten merker fra kjørefeltene. Støter robotgressklipperen på hindringer vil den enkelt manøvrere seg forbi. Den kan til og med håndtere hellinger på opp mot 25 prosent uten problemer.

Penere plen med naturlig gjødsling
Hver gang gressklipperen krysser plenen blir gresset kontinuerlig klippet. Det avklippede gresset vil legge seg tilbake på gressplenen og raskt brytes ned til effektiv gjødsel som bidrar til en sunn og grønn gressplen.

Det skal ikke mer til enn noen få forberedelser før robotgressklipperen R40Li kan begynne å jobbe. Først og fremst trenger den å vite hvor den skal klippe, dette fikses raskt ved å legge ut en tynn ledning rundt hagen.

Når du har fått den i gang vil du oppleve at den nesten lydløst vil utføre oppgaven sin, uten å virke forstyrrende på noen. Derfor kan robotgressklipperen klippe både natt og dag.

Gardena robotgressklipper R40Li blir drevet av et litium-ion batteri som lett kan lades når som helst. Det ordner den smarte robotgressklipperen på egen hånd ved at den selv kjører til ladestasjonen.

Gardena R40Li er selvfølgelig helt trygg. Så fort den blir løftet opp vil knivene stoppe. En høy alarm og PIN-kode forhindrer forsøk på tyveri.