Stor medieinteresse for frøhvelvet

Det er fortsatt stor internasjonal oppmerksomhet rundt alle aktiviteter knyttet til Svalbard Globale frøhvelv. Da en ny frølast kom til Longyearbyen denne uken, var medier og filmselskaper fra USA, England, Brasil, Tyskland, Finland og Norge på plass for å dekke begivenheten.

NBC News, finske YLE, The Economist Magazine, Globo TV fra Brasil, Die Zeit, Snøball film og Gyro Film Production fra Norge var med og fulgte den nye lasten med frøprøver som nylig ble gjennomlyst og fraktet opp til Svalbard globale frøhvelv.

Totalt ble det deponert 25 000 nye frøprøver i hvelvet, som etter et døgns aklimatisering i fjellhallen, ble plassert inn i en av anleggets tre frysehaller for langtidslagring.

Norsk Snøball film er i Longyearbyen for å lage en undervisningsfilm om Svalbard Globale frøhvelv, mens Gyro Film Production har gjort opptak til en film som skal vises i den norske paviljongen under Verdensutstillingen i Sør-Korea høsten 2012.

Den finske TV-kanalen YLE 1 har gjort opptak til et 8 minutters innslag om Svalbard Globale frøhvelv til et vitenskapsprogram som sendes ukentlig. Tyske Die Zeit dekket inntransporteringen av den nye frølasten til et større temanummer om arktisk internasjonal virksomhet som er under produksjon.

Les også: Nye frø til hvelvet på Svalbard.