Ny bok: Dyrk dine egne grønnsaker

Drømmer du om en egen grønnsakhage? Nå har det kommet en helt ny bok som beskriver 22 lettdyrkede sorter. I tillegg får du massevis av tips som skal hjelpe deg til å lykkes med dyrkingen.

Er du lei av gressplener og blomsterbed og vil heller ha noe spiselig i hagen? Eller kanskje du vil dyrke noen grønnsaker i krukker og kasser på balkongen?

Ved å dyrke dine egne grønnsaker får du både god og giftfri mat samtidig som du spare penger. Og ikke minst; det er morsomt, heter det i pressemeldingen fra Tun forlag.

Boken «I Grønnsakhagen» beskriver 22 sorter, og du får mange massevis av tips som skal hjelpe deg til å lykkes med å få frø til å spire og vokse.

Du får vite hvilke krav de ulikegrønnsakene har til jord og næring, når på året du bør så eller plante ut, hvilke grønnsaker som egner seg å plante sammen, hvordan du bør stelle grønnsakhagen din og hvordan du unngår de vanligste skadeangrepene.

I boka får du også lese om de ulike grønnsakenes historie, hva de har vært brukt til og hva de kan være godt for.

Grønnsakdyrking skal ikke være vanskelig, synes forfatteren Agneta Ullenius. Og ingenting slår følelsen av å høste sine egne grønnsaker og lage gourmet-retter av dem.

«Hvorfor sluttet vi å dyrke våre egne grønnsaker? Det er en lang og ganske udramatisk historie som egentlig bare handler om samfunnsutvikling, urbanisering og nye måter å leve på. Men nå har det snudd. Vi har nok en gang begynt å interessere oss for å dyrke vår egen mat. Da vet vi at den blir god, giftfri og sunn», skriver Agneta Ullenius i forordet.