«Reseptfritt apotek» med ny urtebok

Hageglade har litt av hvert å velge i på bokfronten. Nå er flere nye hagebøker i anmarsj, og Tun Forlag lanserte nylig boken «Urter for helse og velvære».

Enten du sliter med søvnløshet, barna har eksem, eller partneren noen tunge dager, kan denne boka ha svaret du trenger. Du finner over 60 enkle, billige og morsomme oppskrifter, og 100 medisinske vekster beskrives grundig med tekst og bilde. Slipp løs kraften i planten, heter det i en pressemelding fra forlaget.

Det er faktisk lett å lage kremer, salver, te og mye, mye annet av det du finner i blomsterkassen, i det lokale hagesenteret eller langs veikanten.

Ved hjelp av bær, frukt og frø, grønnsaker, trær og busker, røtter, urter, blomster og blader, hvor de fleste vokser naturlig omkring oss, lager den kjente etnobotanikeren James Wong remedier som kan lindre en rekke vanlige plager som kviser, angst, forkjølelses sår og generell verk og smerter, og han gir også noen gode tips til velvære- og skjønnhets-produkter som badebomber og ansiktsmasker.

- Som etnobotaniker, er jeg opplært til å se utover det estetiske, til å se planter for hva de virkelig er – «kjemiske fabrikker» som gjør alt liv på jorda mulig….

Å forstå den medisinske virkningen av plantene rundt oss, er ingen overmenneskelig evne, men den måten alle andre kulturer på jorden ser på plantene, sier James Wong i forordet til boka.

Forlaget peker på noe av innholdet i boken:

• En bok for alle som ønsker å leve sunt og naturlig, og som er åpne for tradisjonell naturvisdom i ny innpakning.
• Plantene og urtene i boka vokser i hagen, i vinduskarmen eller i naturen, og det du ikke finner selv kan kjøpes i butikk eller via nettet.
• Lag effektive miksturer, drikker og slaver som lindrer plager av mange slag eller som rett og slett er oppfriskende.
• Du lærer å lage dine egne skjønnhetskurer med body scrubs, ansiktsmasker og badesalt!

Språklig bearbeiding og tilpasning til norske forhold er utført av hageekspert Knut Langeland.