Selvforsynende kjøkkenhager i vinduskarmen

Trenden med å dyrke grønsaker og urter ser ut til å fortsette inn i 2012. Urbane kjøkkenhager er i skuddet, og nå kommer det en ny produktserie fra Le Creuset som skal passe glade urtedyrkere.

Urban kjøkkenhage ble et nytt ord i 2011, og trenden spår fortsatt glede av å være selvforsynt og dyrke spiselige vekster fra bunnen av, enten det kommer fra kolonihagen, kjøkkenhagen, balkongen eller vinduskarmen, heter det i en pressemelding fra Le Creuset.

Krydderurteholder med friske urter
Urter gir deg rikelig med vitaminer og smak og har også en aromatisk duft som vil spre seg i kjøkkenet.

Rosmarin, oregano, estragon, merian, timian, basilikum og sitronmelisse er alle urter som tåler å bli klippet med jevne mellomrom, og som vil sette skudd igjen. Derfor egner disse urtene godt i en solrik vinduskarm, der du kan vanne regelmessig.

Le Creuset har utviklet en krydderurteholder i steintøy, som består av to deler. Potten har et hull for drenering av overflødig vann, og skålen fungerer som oppsamler. Krydderurteholderen finnes i fargene rosmarin, sitrus, fløte, svart og rødt, som alle gjør godt med friske, dekorative og duftende urter.

Tips
Visste du at friske urter mister sin aromatiske friskhet, hvis du koker dem i maten? Du bør alltid skylle og tørke urtene, kutte dem og blande inn i retten etter at den er kokt ferdig. På denne måten beholder du smak, friskhet og vitaminer i dine urter.

Potet og løkkrukke i svart
Poteter bør lagres mørkt og luftig, med temperatur på mellom 8 og 10 grader. Potet- og løkpottene i steintøy oppfyller krav for optimal lagring av poteter, løk og rotgrønnsaker hele året. Pottene ble lansert i rødt og krem ​​i fjor. Nå er det også lansert i de to svarte fargene blank og matt.

Tips
Som et alternativ til kokte poteter, prøv gammeldags potetsalat med olje og eddik. Kok potetene med skallet på, skrell og skjær  i mindre biter. De må fortsatt være varme når du slår over olivenolje, salt og hvitvinseddik. La salaten avkjøles hvis du kan vente så lenge!

Olje- og eddikflasker med kork
Du får en deilig salat ved å blande friske salatblader med en god oljeeddik-dressing. En enkel hit er rett og slett å blande olje og eddik med litt salt og deretter riste det en god tykk konsistens. Man bør alltid velge en god hvitvinseddik og blande i forholdet 1 del eddik til fire deler olje. Olivenolje er godt egnet for salatdressing. Blandingen vil holde i kjøleskapet med tettsittende lokk i lang tid.

Nå kan du både blande din dressing og servere den på bordet med stil. Le Creuset introduserer et nytt sett av olje- og eddikmugger med kork for servering og lagring av olje og eddik. Oljekannen har motiv av en olivenranke, og på flasken står det vinegar. Kannene er å få kjøpt i fargene vulkan, rødt og krem.

Tips
En god olje blandet med litt salt er også strålende stekefettet til bønner.