− Årets hagemesse større enn noensinne

Årets hagemesse på Lillestrøm blir større en noensinne og tar i bruk tre haller på Norges Varemesse. − Plantasjen alene legger beslag på 2600 kvadratmeter, sier prosjektleder Marit Sagen.

− Dette blir den beste og største messen noensinne! I år fyller vi tre haller, mot tidligere to, sier en fornøyd Marit Sagen. En viktig årsak til utvidelsen er at Plantasjen er med som utstiller og trenger stor plass til sine planter og produkter.

Sagen jobber i disse dager med å få med enda flere utstillere, og det er fortsatt muligheter for firmaer som teller på knappene om de skal være med.

− Dette er Norges største møtested for hageinteresserte, og her treffer man både forbrukere og proffer, sier Sagen.

Flere utstillingshager
Hun forteller om mange spennende firmaer og aktører som er klare på utstillerlisten:

− I år har vi hele fem utstillingshager, som bygges opp av dyktige anleggsgartnere og hagedesignere. Her kan publikum få se flotte og spennende hagemiljøer som kan gi både inspirasjon og glede, sier Sagen.

Hun forteller også at det blir flere skolehager, som skal bygges opp av elever fra flere videregående skoler i østlandsområdet.

Sagen nevner ellers utstillere innen belegningsstein, hageredskaper, gartneri, møbler, drivhus, lekeapparater, basseng, fontener og mye mer.

− Ikke minst vil det bli anledning for publikum til å handle rikelig med planter og grønt under messa. Vi har flere utstillere som vil ha egne planteutsalg på sine stands, sier prosjektlederen ivrig - og regner med at handlevognene vil få kjørt seg under de tre messedagene.

Kurs og seminarer
I likhet med fjoråret blir det holdt flere gratis kurs og seminarer under messa, blant annet kurs i blomsterdekorering.

Både Grønn Hverdag og Norsk Ornitologisk forening er blant organisasjonene som vil være tilstede i Kunnskapsgaten, og de vil også holde foredrag for publikum.

Blomsterdekorering
Lørdag 14 april vil distriktsmesterskapet i blomsterdekorering gå av stabelen, og dette er åpent for publikum.

− Folk kan allerede nå begynne å glede seg til årets messe, avslutter messegeneral Marit Sagen, som også røper at det vil bli spennende publikums-konkurranser i løpet av messedagene.

Hagemessen finner sted fredag 13 til søndag 15 april, og går parallelt med Villmarksmessen, som starter allerede torsdag 12. april.

Les også: I rute til hagemessen på Lillestrøm.