Startskudd for parkbygging i Groruddalen

Groruddalssatsingen markerte startskuddet for byggingen av Bjerkedalen Park torsdag 26. januar.

- Parker er fine møteplasser for både barn og voksne. Her kan vi få naturopplevelser i nærmiljøet. Derfor er jeg glad for at Miljøverndepartementet bidrar til å anlegge Bjerkedalen park og tre andre bydelsparker i Groruddalen, sier statssekretær Heidi Sørensen i Miljøverndepartementet.

- Grønne rekreasjonsområder gir gode bo- og nærmiljø og er derfor et sentralt element i Groruddalssatsingen. Oslos befolkningsvekst gjør at det er viktig å sikre grøntområder for byens innbyggere, slik vi gjør med Bjerkedalen park, sier byråd Bård Folke Fredriksen.

Fire bydelsparker
Gjennom Groruddalssatsingen skal det bygges fire bydelsparker – en park i hver av de fire bydelene som deltar i satsingen.

Arbeidene i Grorudparken er allerede godt i gang, og ”Verdensparken” på Furuset har byggestart senere i vår. Bydel Stovner planlegger på sin side et prosjekt som har arbeidstittelen ”Linjeparken.”

Bydel Bjerkes prosjekt går under navnet ”Bjerkedalen park”, og dekker et område på 38 mål. Området ligger i hjertet av Bydel Bjerke, like ved Brobekk senter mellom Refstadveien og Nordalveien.

Tre etapper
Arbeidene i parken er delt inn i tre etapper, og første etappe er fullfinansiert av Groruddalssatsingen. Totalt har parken en kostnadsramme på ca 40 mill kr.

I etappe 1 skal Hovinbekken gjenåpnes. Den skal bli en naturbekk der fisken igjen kan svømme fritt. Tidligere badedam vil bli gjenåpnet som del av bekkeløpet.

I etappe 2 og 3 er det planlagt et torgområde med parkpaviljong. Her ønsker man kafé og muligheter for sportsaktiviteter og rekreasjon. Visjonen er et område preget av fargerik beplanting, stier og sitteplasser.

Tiltakshaver er Bydel Bjerke i samarbeid med Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetaten. Prosjektering ved Dronninga landskap AS og Sweco Norge AS.
Byggeledelse ved Bymiljøetaten. Entreprenør er Steen & Lund AS.