Prisen på mat gikk ned i 2011

Kjøtt, frukt og grønt ble billigere i 2011, mens meierivarer ble dyrere.

Statistisk sentralbyrå sin totale konsumprisindeks viser en prisøkning på 0,2 prosent fra desember 2010 til desember 2011.

Underindeksen for mat og alkoholfrie drikkevarer viser til sammenligning en reduksjon på 0,2 prosent i samme periode.

Den siste måneden har prisen på mat og alkoholfrie drikkevarer gått ned med 0,5 prosent, der den største nedgangen er å finne på hovedgruppen frukt og grønt.

Les hele saken hos NILF

Forbrukerpriser
Frukt og grønt har gått ned med hele 4,6 prosent de siste 12 månedene. Kjøttvarer gikk ned med 3,2 prosent fra desember 2010 til desember 2011. Meierivarer økte med 0,5 prosent i 2011.

Om NILF
Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) er et frittstående og uavhengig statlig intitutt for forsking knyttet til Landbruks- og matdepartementet. NILF skal vere et FOU-miljø på høyt faglig nivå og ledende innen nærings- og føretaksøkonomi i landbruk og industri basert på landbruk.