Hagemessen i Stavanger nærmer seg

Om litt over to måneder er det duket for hage- og friluftsmesse i Stavanger. Arrangøren lover et allsidig program og mange spennende utstillere.

Etter flere års opphold er det duket for hagemesse i Stavanger i midten av mars. Hagefolket slår seg sammen med friluftstsfolket og arrangerer messen Ute-Fritid, som skal dekke hage og uterom, jakt, fiske og friluftsliv.

− Dette blir en altomfattende messe for alle friluftselskende mennesker, sier prosjektleder Ole Geir Skjæveland. Han har fem års erfaring som arrangør av Den norske hagefestival.

Nesten utsolgt
Skjæveland forteller at hagehallen (hall D) er så godt som utsolgt. − Her har vi utstillere innen mange bransjer. Hagesentre, hagemøbler, solseil, anleggsgartnere, hagedesignere, hagestuer, drivhus, stein og mur, maskiner og utstyr til hagen, ferdigplen og torvtak, kompost og gjødsel, ATV, lekeapparater for privathager, griller, pilfletting, samt Kolonihageforbundet er representert, sier prosjektlederen.

− Nytt av året er en steinovn som vil stå ute. Her vil det bli mulig å prøvesmake pizza som er stekt i ovnen, forteller han.

Hageselskapet med regionkonferanse
Hageselskapet har lagt sin regionkonferanse og sitt landsstyremøte til denne helgen. I tillegg skal Hageselskapet lansere sitt nye humleprosjekt lørdag 17. mars. Her skal de få hjelp av Per Inge Torkildsen, sier Skjæveland.

Blomstershow med Blomster-Finn
Den samme lørdagen blir det også arrangert konkurranse for blomsterdekoratører, og Blomster-Finn vil ha et blomstershow.

Alle dagene kan by på foredrag av ulike typer.

Messen finner sted i Stavanger Forum 16-18 mars i samarbeid med Hageselskapet Rogaland, Norges Jeger- og Fiskeforbund og Stavanger Turistforening.

Les også artikkelen Stavanger får ny hage- og friluftsmesse.