Vinnerne i Det Norske Måltid

Den siste kremdotten avgjorde, sa Bent Stiansen da han utropte matlaget Vestpå til vinnere av finalen i Det Norske Måltid.

Det var også to stolte og fornøyde statsråder som delte ut priser under finalen i Det Norske Måltid i Stavanger søndag kveld.

– Mye av mitt engasjement som matminister har basis i våre fantastiske råvarer fra jord og fjord. Jeg vil at den renhet, friskhet, enkelhet og etikk som ligger bak norsk matproduksjon og videreforedling bokstavelig talt skal komme ”til sin rett” på tallerkenen. Det bidrar Det Norske Måltid til, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

– Det har vært utrolig morsomt at Det Norske Måltid også er blitt en tv-serie i år. For en sjømatminister er det en fryd å se matglede, humor og kultur langs kysten og i innlandet, sier Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

– Å være med på finalen har vært en stor opplevelse, og det er flott at vi sammen har lyktes med å synliggjøre for norske tv-seere det store mangfoldet som finnes av norske matskatter.

Resultater:

Årets Kjøttprodukt 2011
Hjort flatbiff fra DalPro Gårdsmat, Hitra www.dalpro.no

Årets Fisk- og skalldyrprodukt 2011
Kamskjell fra Seashell, Frøya www.seashell.no

Årets Ost 2011
Rød Kjerringøy fra Kjerringøy Gård, Kjerringøy www.kjerringoygard.no

Årets Frukt- og grøntprodukt 2011
Gulløye fra Nord-Norge, Tromspotet, Silsand på Senja www.midnattsolpotet.no

Årets Frukt- og bærdrikk 2011
Eplemost fra Aromaepler fra Bagstevold Gård, Øvre Eiker

Årets Nyskapning 2011
Knudeosten fra Aurenes Gårdsysteri, Time på Jæren

Årets Øl 2011
Borg Bokk øl fra Borg Bryggerier www.hansaborg.no/borg

Årets Matgleder 2011
Trine Sandberg

Det Norske Måltids Hederspris
Ingrid Espelid Hovig

Årets Matlag i Det Norske Måltid 2011
Matlaget Vestpå

Det er Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Stiftelsen Norsk Matkultur som står bak prosjektet Det Norske Måltid. Målet er å synliggjøre lokale og regionale råvarer, skape stolthet og formidle matglede og kunnskap om norsk mat til hele Norges befolkning.