Tragiske ulykker med trær

Vi har de siste ukene hatt flere tragiske ulykker ved at tre har falt over mennesker. Det har skjedd ved hogst, men det har også skjedd ved rotvelt som følge av sterk vind. Dette skjedde nylig i Bergen.

Myndighetene har fått til dels sterk kritikk for at man ikke fjerner farlige trær. Problemet er at myndighetene også får kritikk når man fjerner farlige trær. Lett skal det ikke være.

Vi tror at det er viktig at man nøye går langs alle veier og stier for å se om det er farlige trær. Er de farlige må de bort. På den annen side har alle som ferdes ute i storm også et ansvar for å ta vare på sin egen sikkerhet. Som regel blir alle stormvarsler og varsel om ekstremvær kringkastet og spredd i alle kanaler. Når folk blir henstilt om å holde seg innendørs, mener selvsagt værvarslerne at det er alvor.

Vi har vært gjennom en uvanlig mild november. I vår hage er alt i ulage. Det spirer og blomstrer som aldri før. Nå blir det spennende å se om det spirer og blomstrer når våren kommer. Naturen er lunefull – og farlig.