Hage.no

Meny
Hva leter du etter?
  • Utemiljø
  • Hageplanlegging
  • Planter
  • Gjør det selv
  • Produktnyheter
  • A til Å
  • Byggeindustrien
  • Forbruker
  • RSS
  • Tips oss
  • Annonser
  • Kontakt oss
  • Meld deg på nyhetsbrev

Kokeboka er blitt digital

Publisert: 25.11.2011 10:20. Sist endret: 27.11.2013 19:07.

Det siste året har Norges største matformidler, www.matprat.no, økt trafikken med 44 prosent.

  • Mester Grønn permitterer 350 ansatte

  • Se planene for verdens høyeste vertikale hage

  • Akershusgartneren blir en del av Green Landscaping Group

  • Åpent brev - Til: Byggeindustrien v/ Ansvarlig redaktør Arve Brekkhus - Ny vannforsyning Oslo (NVO) - Innleie av TBM rådgivere

Spørsmål og svar

Gartner og hagedesigner
Marit Næss Jørgensen
svarer på hagespørsmål

  • Hva slags hekk har jeg i hagen?
  • Hva slags hekk har jeg i hagen?
  • Hva kan jeg plante for å skjerme mot innsyn?
  • Oppspiste blader på nyplantet fjellsyrin
  • Knopper på dvergsyrin
Se alle
Send inn ditt spørsmål her
Over 34 000 mottar nyhetsbrevet fra bygg.no. Vil du også ha nyhetsbrevet? Klikk her!
Har du hagetips? Klikk her!

Bildekaruseller

  • Se planene for verdens høyeste vertikale hage

  • 1000 åpne hager: Hagefolket åpner hagene for alle

  • Botanisk hage åpen for publikum igjen

Vis flere bildekaruseller

Siste nyheter

  • Mester Grønn permitterer 350 ansatte
  • Se planene for verdens høyeste vertikale hage
  • Akershusgartneren blir en del av Green Landscaping Group
  • Åpent brev - Til: Byggeindustrien v/ Ansvarlig redaktør Arve Brekkhus - Ny vannforsyning Oslo (NVO) - Innleie av TBM rådgivere
  • Hagemessen 2021 er avlyst
  • Park og anleggsmessen er avlyst
  • Steen & Lund sikret seg Statsbyggs største utomhuskontrakt noensinne
  • Statsministeren døpte kompostcontaineren Gullars
  • Lanserer satellittbasert robotgressklipper uten kabel i plenen
  • Planter kastanjetrær for bedre overvannshåndtering
Gå til arkiv

Sist kommenterte

  • Stalltips fra hageekspert: Slik bygger du drivhus selv

    Utrolig godt og morsomt skrevet

    — Cicilie Anette Meland
  • Nye maurarter kan gi astmaplager

    Hvor får man kjøpt hormoner ti åter, for å bekjempe spøkelsesmaur ?

    — Brynhild
  • Terrasse: - Lønnsomt å bruke kvalitetsdekke

    3 boliger nå, og den fantastiske "norsk furu" sprekker opp, fliser, slår seg/er langt fra formstabil, krymper mye og ser ikke visuelt pen ut…

    — Jonas Arvesen
  • Botanisk hage åpen for publikum igjen

    Botanisk hage i Oslo, som det burde stått i overskriften. Men vi fra provinsen er vant til at når det ikke står hvor det er, så er det i Osl…

    — Ståle Øvrebø
facebook twitter linkedin mail print

Av: email authorByggeindustrien

Internett er blitt den viktigste kilden for inspirasjon til matlaging. I fjor fikk vi 36 prosent av matideene våre fra internett og 31 prosent fra kokebøker, viser tall fra Synovate. Ukeblader, matblader og matprogrammer på tv sto for under ti prosent hver.

– Vi tror at internett vil bli stadig viktigere for folk som trenger oppskrifter og mattips, sier medie- og interaktivsjef Tonje Svalheim i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

En av grunnene til dette er at smarttelefonene har gjort det enkelt å søke på nettet når man er i matbutikken.

Kvalitetssikret
Matprat.no har nå 700 000 unike brukere i måneden, og i oktober måned var økningen på hele 50 prosent fra oktober i fjor. Hver tredje som søker matinspirasjon på nettet, gjør det på matprat.no.

Trafikken fra mobiltelefoner er tredoblet det siste året, til 70 000 unike brukere i måneden. iPad-magasinet er også blitt en suksess med opp mot 10 000 nedlastninger hver måned.

– Alle oppskriftene på www.matprat.no er utviklet og testet ut i vårt eget prøvekjøkken, så folk kan være trygge på dem. Slik er det ikke med alle oppskrifter rundt omkring på nettet. Oppskrifter på utenlandske nettsteder passer ikke alltid for norske forhold. Det kan ha sammenheng med at råvarene er litt forskjellige fra land til land, sier Svalheim.

Dette søker vi
Når det gjelder hva slags oppskrifter vi søker etter på matprat.no, kan resultatet overraske noen hver.

– Oppskrifter på pizzadeig kommer høyt opp på listen hele året. Ellers er tradisjonsretter som finnbiff populære, men ingen oppskrifter søkes det så ofte etter som julemat, sier Tonje Svalheim.

Desember er måneden med desidert mest trafikk på matprat.no, og allerede nå er det stor interesse for ribbe og pinnekjøtt.

– Retter som vi lager sjelden, og som det er ekstra viktig å lykkes med, er alltid populære.

Når vi nærmer oss nyttår er det helstekt kalkun som vil komme høyt opp på listen. I januar er det ofte magre og enkle hverdagsretter folk søker inspirasjon til å lage.

Blogging øker
Blogging er blitt svært populært de siste årene, og matblogger benyttes av stadig flere.

MatPrat har laget en egen bloggportal der medarbeidere ved kontoret selv blogger, i tillegg til at brukere kan lage sin egen blogg. Dessuten er flere av de mest kjente matbloggerne i landet å finne på portalen.

– Vi er også aktive på sosiale medier som Facebook. I løpet av året kommer trolig over 80 000 til å følge oss på Facebook. Dette er en kanal for diskusjon, og der mange får svar på spørsmål, sier medie- og interaktivsjef Tonje Svalheim.

Nøkkelord:

Mat, Forbruker, Bolig, Hage
 

Hagemessen 2021 er avlyst

 

Planter kastanjetrær for bedre overvannshåndtering

 

Ny app lar deg sjekke norske dyre- og blomsterarter

 

Mattilsynet:
Drep flekkbånd-sneglen

 

Dårlig sommer gir god sopphøst

 

Stalltips fra hageeksperten:
Slik får du nabolagets

fineste plen


 

Hagen på Sandmo tildeles Hagekulturprisen 2020

 

Kjøler ned ferdigplen og sedum med ny gigantmaskin

 

Ekspertens råd:
Slå til mot brunsneglen før du reiser på ferie

 

Kan bli enklere å bygge terrasse og tilbygg på egen eiendom


Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Byggeindustrien

Bygg.no
  • Besøksadresse

    Stensberggaten 27,
    0170 Oslo

    Postadresse

    Postboks 6831, St. Olavs plass
    0130 Oslo

    Telefon

    +47 23 70 95 00.
  • Sjefredaktør

    Arve Brekkhus
  • Redaksjonssjef nett

    Christian Aarhus
  • Redaksjonssjef

    Frode Aga
  • Seniorkonsulent

    Karin Bredal
  • Annonsesalg nett

    Geir Larsen

Tips til redaksjonenredaksjonen@bygg.no

Byggeindustrien arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk

Om informasjonskapsler (cookies)

Vilkår for bruk av videoinnhold

Fagpressen