Hjeltnes + Totland = matglede

Søndag kveld starter norsk matkulturs svar på Oscar, Amanda og Brageprisen. Gjennom seks sendinger skal det beste norske måltidet kåres.

Programleder Arne Hjeltnes og artist Heine Totland loser oss gjennom fem landsdeler - én i hvert program - på jakt etter det beste norske måltidet. Først ute er Vestlandet.

Kjøtt, fisk, eplecider og all slags sild blir vurdert. Helvetesilden er raskt ute av konkurransen.

I hvert av de fem første programmene dedikerer de to matglade programlederne seg til en landsdel, og menneskene, råvarene, spesialitetene og matkulturen presenteres, krydret med litt musikk, masse humor gode historier og matglede.

I slutten av hvert program får vi vite hvem som skal være med på det matlaget som skal representere landsdelen i finalen.

Finalen går av stabelen i Stavanger, og blir et 90 minutters program der de fem matlagene konkurrerer i mange disipliner, men først og fremst hvem som lager årets norske måltid.