Hage.no

Meny
Hva leter du etter?
  • Utemiljø
  • Hageplanlegging
  • Planter
  • Gjør det selv
  • Produktnyheter
  • A til Å
  • Byggeindustrien
  • Forbruker
  • RSS
  • Tips oss
  • Annonser
  • Kontakt oss
  • Meld deg på nyhetsbrev

Snart duket for Det norske måltid

Publisert: 01.11.2011 12:30. Sist endret: 27.11.2013 19:07.

Onsdag 2. november skal en nasjonal jury med Bent Stiansen i spissen møtes på Kulinarisk Akademi i Oslo for å smake seg gjennom alle de 49 produktene som er nominert i konkurransen Det Norske Måltid. 15 av de nominerte produktene går videre til finalen.

  • Mester Grønn permitterer 350 ansatte

  • Se planene for verdens høyeste vertikale hage

  • Akershusgartneren blir en del av Green Landscaping Group

  • Åpent brev - Til: Byggeindustrien v/ Ansvarlig redaktør Arve Brekkhus - Ny vannforsyning Oslo (NVO) - Innleie av TBM rådgivere

Spørsmål og svar

Gartner og hagedesigner
Marit Næss Jørgensen
svarer på hagespørsmål

  • Hva slags hekk har jeg i hagen?
  • Hva slags hekk har jeg i hagen?
  • Hva kan jeg plante for å skjerme mot innsyn?
  • Oppspiste blader på nyplantet fjellsyrin
  • Knopper på dvergsyrin
Se alle
Send inn ditt spørsmål her
Over 34 000 mottar nyhetsbrevet fra bygg.no. Vil du også ha nyhetsbrevet? Klikk her!
Har du hagetips? Klikk her!

Bildekaruseller

  • Se planene for verdens høyeste vertikale hage

  • 1000 åpne hager: Hagefolket åpner hagene for alle

  • Botanisk hage åpen for publikum igjen

Vis flere bildekaruseller

Siste nyheter

  • Mester Grønn permitterer 350 ansatte
  • Se planene for verdens høyeste vertikale hage
  • Akershusgartneren blir en del av Green Landscaping Group
  • Åpent brev - Til: Byggeindustrien v/ Ansvarlig redaktør Arve Brekkhus - Ny vannforsyning Oslo (NVO) - Innleie av TBM rådgivere
  • Hagemessen 2021 er avlyst
  • Park og anleggsmessen er avlyst
  • Steen & Lund sikret seg Statsbyggs største utomhuskontrakt noensinne
  • Statsministeren døpte kompostcontaineren Gullars
  • Lanserer satellittbasert robotgressklipper uten kabel i plenen
  • Planter kastanjetrær for bedre overvannshåndtering
Gå til arkiv

Sist kommenterte

  • Stalltips fra hageekspert: Slik bygger du drivhus selv

    Utrolig godt og morsomt skrevet

    — Cicilie Anette Meland
  • Nye maurarter kan gi astmaplager

    Hvor får man kjøpt hormoner ti åter, for å bekjempe spøkelsesmaur ?

    — Brynhild
  • Terrasse: - Lønnsomt å bruke kvalitetsdekke

    3 boliger nå, og den fantastiske "norsk furu" sprekker opp, fliser, slår seg/er langt fra formstabil, krymper mye og ser ikke visuelt pen ut…

    — Jonas Arvesen
  • Botanisk hage åpen for publikum igjen

    Botanisk hage i Oslo, som det burde stått i overskriften. Men vi fra provinsen er vant til at når det ikke står hvor det er, så er det i Osl…

    — Ståle Øvrebø
facebook twitter linkedin mail print

Av: email authorByggeindustrien

I år er hele 49 produkter nominert i konkurransen Det Norske Måltid. Fem næringsforeninger og fem personer med solid matfaglig tyngde har satt sammen hver sin regionsjury og sammen har de nominert ti produkter fra hver sin region (ni produkter fra region Midti).

De øvrige medlemmene av juryen, foruten Stiansen, er: Kari Innerå (Nordpå), Inge Johnsen (Midti), Ole Johnny Eikefjord, Geir Magnus Svae (Sørpå) og Jørn Lie (Østpå)

Harald Osa, daglig leder i Stiftelsen Norsk Matkultur og en av prosjekteierne i Det Norske Måltid, ønsker å rette en stor takk til næringsforeningene og de matfaglige personene for jobben de har gjort.

- Her har de regionale juryene brukt sitt gode nettverk til å finne frem til svært gode produkter innenfor hver kategori. Jeg tror den nasjonale juryen får en vanskelig oppgave, sier Osa.

De nominerte produktene er:

Kjøtt – både råvarer og bearbeidet kjøtt med regional identitet:
Håndsurret utbeina stek av Lofotlam, Lofoten – region Nordpå
Reindyrsbiff fra Varangervilt, Bugøynes – region Nordpå
Entrecote fra Naturkjøtt, Nord-Trøndelag – region Midti
Hjort flatbiff fra Dalpro, Hitra – region Midti
Carré kotelett fra Prima Jæren, Rogaland – region Vestpå
Kalkunfilet, økologisk fra Homlagarden, Hardanger – region Vestpå
Andebryst fra Gårdsand, Vestfold – region Sørpå
Elgbratwürst fra Jens Eide, Lillesand – region Sørpå
Santa Kristina skinke fra Bøverstad gård, Stange – region Østpå
Livèche kyllingbryst fra Løken gård, Trøkstad – region Østpå

Fisk og skalldyr – både råvarer og bearbeidet fisk og skalldyr med regional identitet:
Strøm torsk fra Codfarmers, Nordland – region Nordpå
Halvors tørrfiskfilet fra Halvors tradisjonsfisk, Tromsø – region Nordpå
Klippfisk Gran Reserva fra Jakob og Johan Dybvik, Ålesund – region Midti
Kamskjell fra Seashell, Frøya – region Midti
Salma laks fra Salmon Brands, Bømlo – region Vestpå
Sterling kveite fra Marine Harvest, Hjelmeland i Ryfylke – region Vestpå
Varmrøkt ørret i olje fra Løyte gård, Drangedal – region Sørpå
Blansjert sjøkreps fra Fiskeeksperten Reinhartsen, Kristiansand – region Sørpå
Pepperlaks fra Troll Salmon, Engelsviken – region Østpå
Lagret rakfisk fra Trøsvik gård, Lomen – region Østpå

Frukt og grønt – både råvarer og bearbeidet frukt, grønt og bær med regional identitet:
Gulløyepotet fra Tromspotet, Troms – region Nordpå
Sibirgressløkolje fra Nordlysmat, Alta – region Nordpå
Crispy salat fra Frostagrønt, Frosta – region Midti
Flavance tomater fra Orre gartneri, Rogaland – region Vestpå
Tomatsaus fra Ryfylkesmak, Ryfylke – region Vestpå
Østby Asparges fra Larvik – region Sørpå
Ringerikserter fra Røyse Ringerikserter, Ringerike – region Sørpå
Sjalottløk fra Toten Løkpakkeri, Toten – region Østpå
Mandelpotet fra Auma Mandel, Alvdal – region Østpå

Os
Edel blå fra Gangstad Gårdsytseri, Inderøy – Midti
Rød Kjerringøy fra Kjerringøy gård, Kjerringøy – region Nordpå
Blåtind fra Aalan gård, Lofoten – region Nordpå
Ridderost fra Tine Meierier, Tresfjord – region Midti
Jærosten fra Voll Ysteri, Jæren – region Vestpå
Kvit Undredal fra Undredal ysteri, Undredal – region Vestpå
Knåost fra Kråkeroe, Seljord – region Sørpå
Geitost fra Lega Ost, Vinje – region Sørpå
Fjelldronning fra Avdem gardsysteri, Lesja – region Østpå
Fjellgeit fra Fjellgeit BA , Vågå – region Østpå
Frukt- og bærdrikk – kun drikker uten alkohol:
Nordlysgløgg fra Nordlysmat, Alta – region Nordpå
Krøkebærsaft med sukker fra Midnattsolprodukter, Skibotn – region Nordpå
Didrikk, bringebærdrikk fra Pyntebær, Verdal – region Midti
Eplesaft fra Corona Safteri, Rotvoll, Trondheim – region Midti
Eplejuice fra Spildegarden, Hardanger – region Vestpå
Fruktjuice - bringebær og eple fra Balholm, Balestrand – region Vestpå
Eplemost av aromaepler fra Bagstevold Gård, Øvre Eiker – region Sørpå
Eplemost av Ribston fra Epleblomsten, midt i Telemark – region Sørpå
Jubileumcider fra Askim frukt- og bærpresseri, Askim – region Østpå
Ringi Gårdpresset Eple fra Øvre Ringi gård, Slependen – region Østpå

Mer informasjon om de nominerte produktene finner du på www.detnorskemaltid.no

De 15 finalistene blir offentliggjort mandag 5. desember. Hvem som til slutt vinner og blir kåret til årets produkt i sin kategori, får vi vite når finalen, og siste episode av Det Norske Måltid, går på luften søndag 11. desember på TV2.

Første episode av Det Norske Måltid starter søndag 6. november klokken 20.00 på TV2. Her skal Arne Hjeltnes og Heine Totland ta oss med på en reise i det norske matlandskapet på jakt etter noen av de beste produktene og de ivrigste matentusiastene Norge kan by på.

Det var Næringsforeningen i Stavanger-regionen som i 2008 tok initiativet til prosjektet Det Norske Måltid. Målet var å synliggjøre lokale og regionale råvarer, og derigjennom styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon. Stiftelsen Norsk Matkultur med Harald Osa i spissen er matfaglig koordinator og prosjektleder for prosjektet som nå også blir en tv-serie. Formålet med tv-serien er å formidle matglede og kunnskap om norsk mat til hele Norges befolkning.

Nøkkelord:

Mat, Hage
 

Hagemessen 2021 er avlyst

 

Planter kastanjetrær for bedre overvannshåndtering

 

Ny app lar deg sjekke norske dyre- og blomsterarter

 

Mattilsynet:
Drep flekkbånd-sneglen

 

Dårlig sommer gir god sopphøst

 

Stalltips fra hageeksperten:
Slik får du nabolagets

fineste plen


 

Hagen på Sandmo tildeles Hagekulturprisen 2020

 

Kjøler ned ferdigplen og sedum med ny gigantmaskin

 

Ekspertens råd:
Slå til mot brunsneglen før du reiser på ferie

 

Kan bli enklere å bygge terrasse og tilbygg på egen eiendom


Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Byggeindustrien

Bygg.no
  • Besøksadresse

    Stensberggaten 27,
    0170 Oslo

    Postadresse

    Postboks 6831, St. Olavs plass
    0130 Oslo

    Telefon

    +47 23 70 95 00.
  • Sjefredaktør

    Arve Brekkhus
  • Redaksjonssjef nett

    Christian Aarhus
  • Redaksjonssjef

    Frode Aga
  • Seniorkonsulent

    Karin Bredal
  • Annonsesalg nett

    Geir Larsen

Tips til redaksjonenredaksjonen@bygg.no

Byggeindustrien arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk

Om informasjonskapsler (cookies)

Vilkår for bruk av videoinnhold

Fagpressen