Supersmakere på plass i smakens uke

Første uka i november er det Smakens Uke. I år skal rekordmange barn i hele landet ha smak på timeplanen og lære om de ulike grunnsmakene.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er imponert over den nysgjerrighet og interesse for matkvalitet som har vokst frem de siste 5-6 årene.

Matglede
- Jeg har tro på at kunnskap om smakssanser og bevissthet om det vi spiser vil gi mindre kresne og mer smaksnysgjerrige personer. Finske studier viser at barn som gjennomgår smaksskoler spiser mer variert og fargerikt enn andre, sier Brekk.

- Veien til mer matglede og bedre helse går gjennom økt interesse for matens ulike kvaliteter der både farger, konsistens, smak og lukt inngår, sier Lars Peder Brekk.

Eksportvare
Ikke nok med at rundt norske 21 000 elever skal teste ut sine sanser, Smakens ukes undervisningsopplegg er blitt eksportvare. Færøyske barn skal også bruke de norske testene.

I år har over 660 skoler (en økning fra 411) meldt seg på til å benytte undervisningsopplegget Med smak på timeplanen.

Det store smakstreffet 2011
I år arrangeres «Det store smakstreffet 2011» på Ranheim skole i Trondheim 1. november, hvor over 400 elever kommer til å lære om smak fra Opplysningskontorene i landbruket og Norges Kokkemesters Landsforbund. Til arrangementet stiller også superkokk Sven Erik Renaa i en Smaksduell med elevene.