Skal kåre Det norske måltid i ny tv-serie

Det norske måltid arrangeres for fjerde år på rad. I år skjer kåringen på TV2 hvor Arne Hjeltnes og Heine Totland skal ta oss med på kryss og tvers i Norge på jakt etter de mest kulinariske matopplevelsene.

Stiftelsen Norsk Matkultur med Harald Osa i spissen er matfaglig koordinator og prosjektleder for prosjektet som nå også blir en tv-serie. Landbruks- og matdepartementet er en av samarbeidspartneren til Stiftelsen Norsk Matkultur.

Les mer om kåringen av Det Norske måltid 2011

Arne Hjeltnes og Heine Totland er programledere for tv-serien som etter planen starter søndag 6. november på TV 2. Fem søndager på rad vil programlederne besøke en ny del av landet på jakt etter råvarer, matprodukter og, ikke minst, menneskene som står bak.

I løpet av hver episode møter Arne og Heine kokker, produsenter og andre fagfolk, som er lidenskapelig opptatt av maten som produseres i Norge. Tre av disse plukkes ut til et matlag fra sin region, og lagene møtes i en finale der de tilbereder et måltid med utgangspunkt i regionens produkter.

Kårer årets produkter
Parallelt med opptakene til serien foregår utvelgelsen av de mat- og drikkeproduktene som kjemper om heder og ære i Det Norske Måltid. Mens det tidligere har vært åpen påmelding til konkurransen, er det i år regionale nominasjoner. De nominerte produktene blir gjenstand for nøye vurdering og smaking hos en nasjonal fagjury. Et lite utvalg produkter går til finalen, der det kåres vinnere i seks ulike kategorier.

Hvem har de beste produktene i år? Hvilken region kommer de fra? Og hvilken region lykkes i å servere det beste måltidet? Alt dette får vi vite når sjette og siste episode av Det Norske Måltid går på luften fra Stavanger, søndag 11. desember.