Flytting av ligusterhekk

Vi plantet for 2 år siden en ligusterhekk. Denne har noen planter som har vokst ser store og tette, noen planter som fortsatt er litt små og pjuskete, mens andre planter ser ut til å ha dødd ut.

Jeg tenkte å flytte noen av de «levende»plantene til de stedene der plantene har dødd ut, og heller kjøpe nye planter og plassere dem samlet på den ene enden av hekken

Går det an å flytte ligusterplanter, og er det noen spesielle hensyn jeg må ta?

Jeg har sett noen som selger ligusterhekk på finn.no, hvor stor er risikoen for at planter som flyttes ikke klarer seg?

Hilsen Katrine

Hei Katrine

Hvis du bor i et mildt strøk av landet kan du flytte busker frem til senhøstes, men i motsatt tilfelle er det nok best å vente til våren.

Det er med planter som det er med mennesker. Vi er alle forskjellige med forskjellig utvikling og jo flere du kjøper i en «raus», jo mer ser du forskjellen på plantene. Det er en god idé du har, med å samle de sterkeste fra første planting i en lengde!

Når du skal flytte «de overlevne» bør du skjære de ned, slik at det omtrent er like mye «stilk» over bakken som det er røtter under. Er det mye blader, kan disse godt fjernes, da det etter flytting er mest viktig for planten å bruke alle krefter på å etablere seg og utvikle røttene.

Ønsker deg lykke til med prosjektet!

Med vennlig hilsen
Marit Næss