Folksomt på matfestival

Værgudene sto på arrangørens side da festivalen Matstreif gikk av stabelen i hovedstaden i helgen. Det sydet av folkeliv og liflige matdufter fra over hundre boder da hage.no besøkte festivalen lørdag ettermiddag.

Festivalen pågikk både fredag og lørdag. Det var livlig rundt teltene til et hundretalls utstillere, som kunne tilby unike og spesielle produkter fra hele landet.

Klippfisk, økologiske grønnsaker, spekemat, syltetøy, ost, laks og uttallige matretter som publikum kunne smake på var bare noen eksempler på utvalget vi registrerte på vår lille runde i det fine høstværet.

Smakfullt
Det var helt tydelig at publikum var nysgjerrige på å prøve nye produkter og smaker. Bacalao, Salma-laks, saltfiskball, sild, cognac-marinert elgpølse og kvitmuggost av fjellgeit gikk ned på høykant av smaksivrige publikummere.

Festivalen ble åpnet fredag av statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet: - Matstreif er en suksesshistorie, et formidabelt samarbeidsprosjekt og årets matbegivenhet i Oslo. Jeg er stolt av å få være med å by hovedstadens borgere på en slik matglede, matekspertise og ikke minst et slikt utvalg av norsk mat, sa statssekretæren.

Forbrukerne avgjør
- Forbrukerne avgjør hvordan matvaremarkedet skal utvikle seg. Og forbrukerne etterspør mangfold. Matstreif er et utstillingsvindu for norsk matmangfold fra hele landet, og myndighetene kan hjelpe til med å skape markedsplasser der produsent og forbruker kan finne hverandre. Matstreif er en slik markedsplass, sa Heggem.

Det er Innovasjon Norge som arrangerer Matstreif.

Under åpningen fredag deltok direktør Gunn Ovesen fra Innovasjon Norge, sammen med statssekretær Ola. T Heggem i Landbruks- og matdepartementet, statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet, Kristine Gramstad og ordfører Fabian Stang i Oslo.