Blomsterløk på timeplanen

Til våren vil det blomstre tulipaner, påskeliljer og krokus på mange skoler rundt om i landet.

Fredag 16. september vil barn på 5. trinnet over hele landet sette blomsterløk.

Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP) har sendt ut 50 000 blomsterløk til planting i skolegården, ved aldershjemmet eller andre steder i nærområdet.

– Med denne blomsterløkaksjonen ønsker vi å gi barna en mulighet til å få en spennende, lærerik og annerledes skoledag forteller informasjonsansvarlig Tonje Bergh ved OBP.

Setter farge på nærmiljøet
Barna har akkurat gått i gang med et nytt skoleår. I likhet med blomsterløken skal de bruke tiden frem til våren på å vokse, utvikle seg og strekke seg mot nye høyder.

– Gjennom blomsterløkaksjonen bidrar barna til å sette farge på nærmiljøet. Barna får selv bestemme hvor blomstene skal spire til våren.

– Vi ønsker at de skal oppleve hvor fasinerende det er at en simpel liten brun flassete løk forandrer seg til en fargerik og vakker blomst, sier Bergh. Til våren kan stolte barn på femtetrinnet over hele Norge glede seg over fargesprakende vårtegn i sitt nærmiljø.

Fra teori til praksis
Læring gjennom praktisk arbeid er grunntanken bak blomsterløkaksjonen i skolene. Setting av blomsterløk er et fasinerende prosjekt som inneholder langsiktig planlegging, en real arbeidsdag, tålmodig venting gjennom vinteren og så endelig den fargerike blomstringen om våren.

Ikke bare tulipaner
Det finnes ca. 6000 sorter tulipaner som er registrert rundt om i verden. Foruten tulipaner er det et hav av blomsterløker å velge mellom f. eks narsisser, Hyasinter, perleblomst, Allium, Fritillaria, og keiserkroner for å nevne noen.

De mest populære blomsterløkene i Norge
Tulipan ‘Angelique’ og ‘Red Riding Hood
Narcissus ‘Dutch Master’ og ‘Actea’
Krokus ‘Flower Record’ og ‘Hvit’
Allium ‘Purple Sensation’
Scilla ‘Sibirica’
Muscari ‘Armeniacum’