«Kjærringræv» stjålet i privathage

I Batnfjord på Nordmøre har en fortørnet hageeier skrevet leserinnlegg i lokalavisen, etter at hennes og naboens «kjærringræv» nylig ble stjålet i nattens mulm og mørke.

For uinnvidde er «kjærringræv» en morsom hagefigur som pynter opp i blomsterbed og andre steder i hagen. Navnet snakker for seg selv, ettersom det ser ut som en frodig dame som står og luker, med bakenden i været.

Solveig Haneseth på Gjemnesstranda har inntil nylig vært den lykkelige eier av et eksemplar. Det er hennes nabo som har laget figuren, og en tilsvarende sto også i hans hage. Nå er begge to stjålet i nattens mulm og mørke, sporløst forsvunnet.

− Dette er dårlig gjort. Figuren har stor affeksjonsverdi, siden den både var veldig morsom og hjemmesnekret, sier Haneseth  til hage.no. Hun oppfordrer tyvene til å skaffe seg kvinnfolk på annet vis.

Snakkis i bygda
Haneseth, som bor langs den sterkt trafikkerte E39, er temmelig sikker på at det er noen som har stoppet med bil og plukket med seg begge figurene.

− Jeg tror ikke det er folk fra bygda. Disse figurene er så spesielle, så det vil raskt bli oppdaget hvis de plutselig befinner seg i en annen hage, sier Haneseth.

Hun tror heller ikke at noen har stjålet dem for å ha en mal for å lage selv.

Det har vært et sterkt engasjement fra lokalbefolkningen, som stadig spør om damene er funnet og tyven avslørt. 

Lokal attraksjon
Figurene har lenge vært en lokal attraksjon. Haneseth forteller at bilister rett som det er har stoppet og tar bilder av «kjærringræva».

På Timeekspressen, som trafikkerer forbi hver dag, har bussjåførene pleid å gjøre passasjerene oppmerksomme på hagen med den morsomme figuren.

Haneseth har lite håp om få igjen sin og naboens hagefigur sin:

− Nei, disse ser vi nok ikke igjen, sier hun oppgitt.

Men hun har likevel ikke gitt helt opp: Hennes datter har satt igang en etterlysningskampanje på Facebook, og også der er engasjementet stort.

For sikkerhets skyld opplyser hun om at hennes figur har hvitblomstrete rødt skjørt og knestrømper.

Her er innlegget Haneseth skrev i lokalavisen Tidens Krav:

Til dere dere som stjal «kjærringræva»fra to hager på Blakstad, Gjemnesstranda: Vennligst sett dem tilbake og skaff dere kvinnfolk på anna måte!

De er hjemmelaget og har stor affeksjonsverdi for eierne. Det er lavmål å gå inn på annen manns eiendom på nattetid og stjele noe som en lett kan lage selv med ei finerplate og en malingskvett.

Opfprdrer folk til å være på utkikk etter de to morsomme blomsterbeddamene med rompa i været, som så mange har kommentert langs E39 i Gjemnes.