Åpen gård på Geitmyra matkultursenter

Epler er tema når nystartede Geitmyra Matkultursenter i Oslo holder Åpen gård søndag 11. september.

Førstkommende søndag kan publikum besøke det nystartede Geitmyra Matkultursenter i Oslo.

Det er den kjente kokken og matskribenten Andreas Viestad som er initiativtaker til senteret. Å lære opp barn og unge i matglede og matkultur er et av senterets viktigste formål.

Les mer om åpningen av matkultursenteret her.

Skal prise eplehøsten
Senteret holder Åpen gård på søndag, og det er eplene som skal prises.

- Vi er midt i eplehøsten, og dette er en råvare som er tilgjengelig for mange. Vi vil komme med forslag til hvordan man lager mat med epler og du kan ta med deg dine egne epler og presse dem til eplesaft (ta med egen flasker eller kjøp hos oss), melder Geitmyra på sine nettsider.

Senteret opplyser også at det kommer gjester som vet nesten alt om epler og som vil fortelle en del av dette.

I tillegg blir det anledning til å smake på forskjellige eplesorter og lære om hva som gjør dem forskjellig og hvorfor de smaker som de gjør.