Legg belegningsstein på Slottsplassen

Hver gang det regner kraftig i hovedstaden, forsvinner mange tonn grus med flomvannet fra Slottsplassen. Grusen samler seg nede i Karl Johans gate. At dette forunderlige spillet kan fortsette, forstår vi lite av. Legg belegningsstein på Slottsplassen, foreslår vi. Da er man kvitt et problem.

En slik løsning er rimelig, og man vil spare store driftsutgifter og mange ubehageligheter. Noen vil kanskje heller foretrekke brostein fremfor belegningsstein. Men for all del – fjern grusen.

Nå går redaktøren nærmest daglig forbi Slottet – og jeg hører ofte en høylytt forundring både fra nordmenn og utlendinger. Dette er egentlig galskap, men dessverre er det også her noen museumsvoktere som lar det skure.

Aftenposten hadde nylig en større reportasje om saken og da kom kom følgende historie om grusen:

Grusen kom til Slottsplassen i 1849

Under andre verdenskrig la nazistene asfalt på deler av plassen, som er noe av årsaken til at grusen renner så fort unna i dag.

Det skapte heftige protester da stiftelsen «Folkegave til Det Kongelige Slott» ville brolegge plassen som en gave til Kongens 60-årsdag.

Slottet begynte å utrede i 2009 hvordan plassen kan rehabiliteres, men har fortsatt ikke kommet i gang med arbeidet.

Det kommer mer monsterregn, og vi mener at tiden er overmoden til å finne en løsning.

Vi utfordrer belegningsteinbransjen til å komme med forslag til en egen Slottstein eller kanskje en Konge- eller Dronningstein.