Nådde ikke opp i EM

Norges deltaker Anne Kine Opstad Pettersson nådde ikke opp under EM i blomsterdekorering sist helg. I knallhard konkurranse med 17 deltakerland endte hun på 11. plass.

Russland gikk av med seieren, mens Finland og Storbritannia ble nummer to og tre.

Norge kom altså på en 11. plass, med totalt 433,5 poeng. Vinneren fikk 484,1 poeng.

Svært høyt nivå
Fagsjef Jørn Inge Løssfelt i Interflora var tilstede under mesterskapet, og kan fortelle om et meget høyt nivå blant deltagerne og på deres arbeider.

– Anne Kine har forberedt seg i månedsvis med trening. For de som ikke kjenner til det fra innsiden, kan det høres litt rart ut at man trener til et mesterskap i blomsterdekorering. Men som med alle ferdigheter, er det ingenting som kommer gratis, sier Løssfelt.

Han forteller at Opstad Pettersson blant annet var i Nederland få dager før mesterskapet og håndplukket de blomstene hun skulle bruke under konkurransen.

Ren kunst
Deltakerne fikk seks oppgaver som skulle løses, noen av dem kunne forberedes (der kom blomstene fra Nederland inn), og noen var overraskelser, opplyser Løssfelt.

– Vi snakker ikke bare om eksepsjonelt gode håndverksarbeider, men ren kunst, sier Løssfelt.

Han innrømmer at den norske supportergjengen hadde håpet på en høy plassering, men at konkurransen var knallhard.

– Alle gjorde sitt beste, men denne gangen gikk det ikke vår vei. Det var nervepirrende under premieutdelingen, men selv etter at spenningen var utløst var det absolutt ingen sure miner blant de som ikke kom opp, forteller han.

– Vi stolte av både 11.plassen, ferdighetene og arbeidene, og ikke minst innstillingen til Anne Kine, avslutter Løssfelt.

Anne Kine Opstad Pettersson er to ganger norgesmester og flere ganger sølvvinner fra NM. Hun vant også publikumsprisen under Nordisk mesterskap tidligere i år.