Små løkplanter

Vi har en bakgård uten for mye sol, men jeg har så lyst til å plante perleblom og schylla, slik at vi har noe som stikker opp av jorda i mai.

Jeg tenker hvite og blå perleblom, blå schylla, og helst noen røde tulipaner, slik at bedet blir litt 17. maiaktig. Når bør man plante perleblommene og schyllaene - i overgangen mai/ juni, eller bør man vente til høsten? Tulipanene må jeg vel uansett vente med til høsten?

Hilsen utålmodig blomsterelsker

Hei utålmodig blomsterelsker!

Fra siste halvdel august og frem til frosten nærmer seg kan du sette løk som skal blomstre om våren. Når du kjøper løk skal du huske å ta en grundig titt inni posen og se etter at løken ikke er uttørket men ser frisk og fin ut.

Jeg har hørt om folk som har kommet hjem og funnet mugne løk, så det må heller ikke være for fuktig i posen.

Det er smart å være tidlig ute å kjøpe løkene, da det gjerne ligger igjen lite god kvalitet på slutten av kjøpsperioden. Plant masser av hvite og blå Scilla, Perleblomster (som også finnes i hvitt) samt masser av tulipaner nå.

Husk at hvis du legger noen av tulipanløkene opp-ned vil du forlenge blomstringen. Opp-ned-løkene kommer litt senere og dermed forlenges blomstringsperioden. Vil også minne deg om at Scilla sprer seg ganske mye med årene!

Lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss