Trær og pukk

Hei flinke hageekspert!

Her såg jeg en flott mulighet for å spørre noen som har kunnskap. Vi har fått en skråning på en 4 meter som er ca 12 meter lang som er dekket med pukk.

Eieren av industrifeltet sa at jeg kunne plante det jeg ville, så jeg tenkte med en gang at det å plante noen trær for å hindre innsyn haddde vert noe. Men så er problemet om det er nok med å fjerne noen bøtter med pukk å så legge mold nedi holder for at trærne vil overleve? Kan tilføye at jeg har tenkt å kjøpe japanske hjertetrær.

Håper veldig på svar.

Du har nok rett i at å fjerne en bøtte med jord blir for grunt for trær som skal bli halv- eller riktig høye! Du bør i alle fall grave så dypt at du kommer ned til et jordsmonn og siden fylle opp det du har gravet vekk. Da først kan du plante.

Årsaken til at du må så dypt er at røttene er trærnes "spise-organ" og hvis de etter få år vokser ut av den lille jordgropen du har fyllt opp og kommer ut et tykt lag med pukk, vil de ikke finne nok mat/vann til å overleve og de vil ganske snart dø ut.

Håper du finner en måte å få "kommet deg igjennom pukk-laget" på. Minigraver kanskje? Uansett, lykke til med prosjektet!

Med vennlig hilsen
Marit Næss