Hage hele året

Vi er enig med «Blomster-Finn» Schjøll om at det er hagesesong året rundt. Noen vil kanskje hevde at det kan være tungt å tenke hage sent på høsten og tidlig på vinteren, men da kan man jo som Schjøll sier lese blader og bøker. Det kan også være en ide å søke på www.hage.no. Man kan få inspirasjon og ideer til alt braker løs igjen til våren.

Når januar kommer, kan man så smått begynne å så frø som gjerne kan stå i vindusposten på stua. Da kan man følge livet som etter hvert utfolder seg i krukka. Mange har også investert i vinterhager. Det er ingen dum sak. Har man en vinterhage kan man nyte hagegleder året rundt.

- Nordmenns økte kjøpekraft og rikdom har ført til at stadig flere bruker mer penger på hage og uterom. En hage er ikke lenger bare plen, blomster, trær og planter, men en utvidelse av boligen. Terrasse, pergola, møbelgrupper og andre innretninger gjør at vi kan forlenge utesesongen, sier Schjøll. Han peker også på trenden med store glassflater i boligen som bidrar til at innerom og uterom går over i hverandre, sier han i et intervju med hage.no.

−Nå er det faktisk blitt slik at folk pynter seg mer med hagen enn med bilen. Bilen, som før var statussymbol fremfor noe, er parkert i garasjen. Det er hagen folk vil vise frem nå, sier Schjøll.

Vi synes det er morsomt at vi kan formidle kunnskap om hage og hagestell. Entusiaster som Finn Schjøll er viktige mennesker. Slike folk kan åpne øynene for alt det vakre som man finner i blomster, busker og trær.